Nyhet

The Strokes-vokalisten tar til motmæle

Ifølge øyenvitner leverte en tilsynelatende full Julian Casablancas en skandaløst dårlig konsert på Roskilde lørdag. Nå svarer han på kritikken.

Lørdag avsluttet amerikanske The Strokes årets Roskilde Festival. Men det som burde vært et smell av en festivalfinale, ble i stedet en bisarr scene med en tilsynelatende kraftig beruset vokalist på tynn is.

Danske B.T.s anmelder fortalte i ettertid hvordan «The Strokes '43 år gamle introverte og halvt danske frontmann rett og slett ødela konserten med sin uengasjerte, åndssvakt kravlende tilnærming til oppgaven», og den samme beskrivelsen bekreftes i de andre anmeldernes rapporter fra konserten.

GAFFAs Elias Kvist bemerket at «Julian Casablancas var så ute av seg selv at The Strokes aldri skulle ha gjennomført årets siste konsert på Orange scene», og tildelte konserten én av seks stjerner. 


I etterkant har mange brukt sosiale medier for å beskrive skandalekonserten i like lite flatterende ordelag.

Nå har imidlertid Casablancas selv svart i et Instagram-innlegg, som senere er blitt slettet. Det ble likevel snappet opp av medier som Stereogum og NME.

«Jeg er ikke tilstrekkelig inne i Twitter-greier til å være klar over hva en forvirret fan tenker eller tror han vet», lød det skarpt fra Casablancas, som fortsatte:


«Jeg har det bra, så vidt jeg vet... folk har stilt meg veldig rare spørsmål - ah, den idiotiske siden av sosiale medier... fjolser på frihjul.»

I det nå slettede innlegget spesifiserte Casablancas at han ikke hadde noe imot vennlig bekymring fra fansen. Det er mer «de fremmede som snakker eller oppfører seg som om de vet noe, som er dumme», skrev sangeren.


The Strokes slo ettertrykkelig gjennom med albumet Is This It tilbake i 2001. På den tiden var gruppen en essensiel del av ny bølge gitarbaserte rockeband sammen med navn som The White Stripes og The Hives.

Casablancas og kollegene turnerer i Europa i noen dager til før de fortsetter sin turné i Australia og USA frem til midten av september.

ANNONCE