Nyhet

Se trailer til ny David Bowie-film

Tusenvis av konsertopptak blir ny David Bowie-film.

Den nye filmen vil hovedsakelig omhandle upublisert materiale som Brett Morgen har gravd frem i løpet av fire år. Det skriver NME.

David Bowies arvinger har tidligere bekreftet opplysningene og opplyst om at filmen snart er ferdig. Filmen beskrives som både en spillefilm, konsertdokumentar og en «eksperimentell kinematisk odyssé». Filmens tittel Moonage Daydream er hentet fra sangen med samme navn som er å finne på albumet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars. Albumet feiret 50-årsjubileum i år.

I en pressemelding beskrives filmen som «et prosjekt som viser hvordan Bowie arbeidet på flere felt, ikke bare innen musikk og film, men også med dans, maleri, skulptur, lyd- og bildekollasje, manusskriving, skuespill og teater».


Det fremgår også av pressemeldingen at Brett Morgen har fått gratis tilgang til Bowies personlige arkiver og masteropptak for å lage en film som «tar publikum med på en reise gjennom Bowies kreative liv».

Se traileren nedenfor: 

 


 

David Bowies liv har tidligere blitt skildret på storskjermen. 2020-filmen Stardust handler om Bowies liv på 70-tallet før hans gjennombrudd. Det britiske ikonet spilles av landsmannen Johnny Flynn. I motsetning til Moonage Daydream, tok Bowies arvinger avstand fra produksjonen og forbød filmskaperne å bruke artistens musikk.


ANNONCE