Nyhet

Rage Against the Machine i toppform på første konsert på 11 år

De kommer til Europa i august, og i statene meldes det om storform.

Lørdag kveld holdt Zack De La Rocha, Tom Morello og resten av Rage Against the Machine sin første konsert på elleve år. Den fant sted i Wisconsin, USA, og ifølge blant annet Rolling Stone var det en triumf av de sjeldne.

Konserten inneholdt klassikere som «Bombtrack», «Killing in the Name» og «Bullet in the Head» i eksplosivt format, med blodige referanser til gjeldende innstramminger av amerikanske abortlover og den globale flyktningkrisen. Bandet spilte også et Bruce Springsteen-cover.

Den nåværende Public Service Announcement Tour skulle opprinnelig ha startet tilbake i 2020, men har blitt utsatt på grunn av pandemien. Neste måned lander Rage Against the Machine i Europa, hvor de skal gi konserter i blant annet Skottland, England, Tyskland, Frankrike og Spania.


Alt tyder på at europeiske fans har noe å se frem til. «Rage er klar over at de ikke trenger nye sanger for å snakke til akkurat dette øyeblikket i amerikansk historie», skrev Rolling Stone i sin anmeldelse.

Konserten begynte med «Bombtrack» og endte med «Killing in the Name», begge fra bandets selvtitulerte debutalbum fra 1992.


Bandet er kjent for sin skarpe, samfunnskritiske agenda, og sa ingenting fra scenen, men lot sangene snakke – supplert med storskjermer med bilder, tekst og videoopptak. «Abort the Supreme Court», sto det blant annet – med henvisning til USAs høyesteretts nylige avgjørelse om abortpolitikk i landet. 

Avgjørelsen har utløst ramaskrik blant progressive krefter i USA – inkludert i musikkindustrien – ettersom den de facto vil bety avskaffelse av kvinners rett til abort i en rekke amerikanske stater.

Et annet oppslag under konserten listet opp de økonomiske kostnadene ved å forby abort, samt en serie bilder som tematiserte politivold og flyktningkrisen. Storskjermen viste blant annet en pågrepet person omringet av væpnede politifolk og et helikopter over en gruppe flyktninger.


ANNONCE