Nyhet

Morrisey med ny flammende tirade: – Hvis jeg var, som du hevder, et stygt monster, hva gjorde det deg til?

GAFFA.no – alt om musikk!

Den tidligere The Smiths-sangeren er irritert på sin tidligere bandkamerat Marr. – Snakker til meg som du var min personlige psykiater, skriver han, selv om de ikke har kjent hverandre på 35 år. 

Det var uenigheter mellom sanger Morrissey og gitarist Johnny Marr (bilde i midten) som gjorde at det engelske bandet The Smiths gikk i oppløsning helt tilbake i 1987.

Siden den gang har det ikke vært noen stor kontakt eller varme følelser mellom de to musikerne,, og i en innlegg på nettstedet sitt Morrissey Central, ber Morrissey nå Marr om å slutte å hele tiden nevne hans navn i forkant av det kommende soloalbumet til gitaristen.


– Dette er ikke et angrep eller et hysterisk utbrudd. Det er et høflig og mildt ønske: Vil du være så snill å slutte å nevne navnet mitt i intervjuer?

Morrissey fortsetter:

– Vil du være så snill å i stedet snakke om din egen karriere, dine egne ustoppelige prestasjoner og din egen solomusikk? Hvis du kan, kan du ikke holde meg utenfor det?


– Faktum er at du ikke kjenner meg. Du vet ingenting om mitt liv, mine intensjoner, mine tanker, mine følelser. Likevel snakker du om meg som om du var min personlige psykiater med ubegrenset tilgang til mine instinkter. Vi har ikke kjent hverandre på 35 år - som er veldig lenge siden. Da vi to møttes, var ingen av oss vellykket. Vi hjalp hverandre til å bli det vi er i dag. Kan vi ikke bare la være med det? Skal du heller fortsette å tiår etter tiår klandre meg for alt fra tsunamien på Salomonøyene i 2007 til spyttet på kinnet til bestemoren din?

– Du fant meg inspirerende nok til å lage musikk med meg i seks år. Hvis jeg var, som du hevder, et stygt monster, hva gjorde det deg til? Kidnappet? Stum? Lenket? Bortført av mysende romvesener? Det var DU som spilte gitar på "Golden Lights", ikke meg.

– Ja, vi vet alle at den britiske pressen vil trykke alt du sier om meg så lenge det er grusomt og ondskapsfullt. Men du har gjort alt det. Kom igjen. Det er som om du ikke kan bevege deg med dine egne bein uten å nevne meg. Perioden sammen var mange liv siden og mye blod har strømmet under broen siden den gang. Det kommer en tid da du må ta ansvar for dine egne handlinger og din egen karriere som jeg ønsker deg god helse til å nyte. Bare slutt å bruke navnet mitt som clickbait. Jeg har aldri noen gang angrepet soloverket ditt eller sololivet ditt, og jeg har åpent applaudert genialiteten din i dagene til Louder than Bombs og Strangeways, Here We Come (to av The Smiths' album, red. ), Men likevel har du posisjonert deg som alltid "klar for leie" når pressen krever en stygg vinkling på noe jeg halvveis sa under siste istid da Coloradoelven begynte å skjære seg ut av Grand Canyon. Det er 2022, ikke 1982.


Årsaken til Morrisseys utbrudd er muligens et intervju med musikkmagasinet Uncut, hvor Johnny Marr blant annet uttalte følgende, her sitert av NME:

– Det vil ikke komme som en overraskelse at jeg har vært nær alle jeg har jobbet med – bortsett fra den mest åpenlyse. Og det er ingen overraskelse, fordi vi er så forskjellige, jeg og Morrissey.

Johnny Marr slipper soloalbumet Fever Dreams Part 1-4 25. februar. Morrisseys siste album er I Am Not a Dog on a Chain fra 2020. I mai i fjor uttalte han at han hadde spilt inn et nytt album, Bonfire of Teenagers, som han ville selge til plateselskapet med høyest bud. Siden den gang har det ikke kommet ut mer om albumet.


ANNONCE