Nyhet

Dette er artistene som tjente mest i 2021

GAFFA.no - alt om musikk!

På toppen av lista finner vi Bruce Springsteen, med svimlende 590 millioner dollar, som tilsvarer 5,2 milliarder norske kroner.

Springsteen lever sant nok opp til kallenavnet «The Boss» med den betraktelige summen som røk inn på konto i 2021. Listen over fjorårets best betalte musikere er nettopp satt sammen i en fersk rapport fra Rolling Stone.

Den store inntekten skyldes salget av musikkkatalogen hans forrige måned til Sony Music. En handel som løp opp i 550 millioner USD, og ​​som er en milepæl i musikkbransjen. Dette er den største summen en musiker noen gang har mottatt for sin diskografi.


Springsteens katalog inkluderer 20 studioalbum, 300 sanger, syv EP-er, 23 live-album og mer.

I november ble det rapportert at Springsteen hadde antatt rundt 350 millioner dollar for avtalen, men tidligere Forbes-korrespondent Zack O'Malley Greenburg sier at «ved å søke i offentlige dokumenter og intervjue personer med direkte kjennskap til store bransjer», ble summen hevet betydelig. De resterende 40 millioner dollar er resultatet av 26 sommershow på Broadway samt to prosjekter med tidligere president Barack Obama som inkluderer en bok og en eksklusiv Spotify-podcast.

Jay-Z er nummer 2 med $470 millioner. Dette skyldes blant annet salget av strømmetjenesten Tidal og hans andel av luksuskampanjen Ace of Spades. Nedenfor er listen over de 10 best betalte musikerne i 2021:


  1. Bruce Springsteen: $590 million
  2. Jay-Z: $470 million
  3. Paul Simon: $260 million
  4. Kanye West: $250 million
  5. Ryan Tedder: $200 million
  6. Red Hot Chili Peppers: $145 million
  7. Lindsey Buckingham: $100 million
  8. Mötley Crüe: $95 million
  9. Blake Shelton: $83 million
  10. Taylor Swift: $80 million

Bemerkelsesverdig nok, med unntak av Jay-Z, Kanye West og Taylor Swift, har de gjenværende musikerne toppet listen på grunn av salget av musikkkatalogene deres. Taylor Swift er for øvrig eneste kvinne på listen.

Salg av musikkkataloger er en stigende trend i musikkbransjen, med store navn som Bob Dylan, Neil Young, Tina Turner, Shakira, Stevie Knicks og flere som tar steget. Tilbake i 2020 solgte Bob Dylan sin katalog for 300 millioner dollar til Universal Music Publishing Group. 9-sifrede millionbeløp tikker dermed inn på kontoen til flere musikere etter hvert som de frasier seg retten til egen musikk. 

LES OGSÅ: Forbildene i The Hives skrek til Honningbarna: – Ni kommer aldrig att turnera med oss.


ANNONCE