Nyhet

Bono liker ikke navnet U2 – og er flau over egen stemme

GAFFA.no - alt om musikk!

«Når jeg hører på radio i bilen og en av sangene våres kommer på, begynner jeg å rødme»

I en ny episode av The Hollywood Reporters podcast Awards Chatter sier U2-sangeren Bono at han ikke liker bandets navn og at han ikke liker å høre sin egen stemme på gruppens første plater.

Om bandnavnet sier han blant annet: «I hodene våre var det som et spionfly, som en ubåt, det var futuristisk – men etter hvert som det utviklet seg til å innebære en form for samtykke, nei. Jeg liker ikke navnet Jeg liker fortsatt ikke bandnavnet, sier han, sitert av NME.


Bono forteller videre at han ikke liker lyden av sin egen stemme og sier at de fleste av sangprestasjonene hans på gruppens første plater «får meg til å krølle tærne litt». «Når jeg hører radio i bilen og en av sangene våre kommer på, begynner jeg å rødme». Han legger til at han synes stemmen hans er «anstrengt».

Han innrømmer imidlertid at han synes bandet «låter kjempebra» og at debutalbumet Boy fra 1980 inneholdt «unikt og originalt materiale» når det kom til tekstene, og det samme var tilfellet for noen av bandets påfølgende plater.

«Men jeg tror ikke jeg fylte hullene», sier han, og når jeg hører det nå, tenker jeg: «Gud!»

Nedenfor kan du høre hele podcasten, der U2-gitarist The Edge også er med:
 

ANNONCE