Nyhet

Sting selger musikken sin for milliardbeløp

GAFFA.no - alt om musikk!

Sting har solgt musikkrettighetene sine til Universal. Ifølge Reuters er avtalen verdt 2,6 milliarder kroner.

Sanger og låtskriver Sting har solgt hele låtkatalogen sin til Universal Music Publishing Group (UMPG).

Det opplyser selskapet torsdag.


Med avtalen overleverer den legendariske låtskriveren klassikere som «Every Breath You Take», «Roxanne», «Shape of My Heart» og «Englishman in New York» til forlagsselskapet som er en del av plateselskapet Universal Music Group.

Det er langt ifra småpenger Universal må ut med for rettighetene.

Selv om ingen av partene har offentliggjort en salgspris, sier kilder tett på saken at avtalen er verdt 300 millioner dollar. Det tilsvarer 2,6 milliarder kroner.


I en uttalelse forteller Sting at han gleder seg over at det er nettopp hos Universal at rettighetene har havnet.

– Det er helt avgjørende for meg at livsverket mitt har fått et hjem hvor det er verdsatt og respektert. Ikke bare for å holde kontanten med gamle fans, men også for å introdusere låtene mine for et nytt publikum, musikere og generasjoner, sier han i uttalelsen.

– Jeg har i løpet av min karriere hatt et langt og vellykket samarbeid med UMG (plateselskapet Universal Music Group, red.anm.) som mitt plateselskap. Så det føltes helt naturlig å samle det hele under ett tak, nå som jeg kommer tilbake til studio klar for et nytt kapittel.


Sting har blant annet startet den populære britiske gruppen The Police.

Mellom 1978 og 1983 ga gruppen ut fem album, og i årene etterpå har Sting gitt ut mer enn et dusin album på egen hånd.

Stings har toppet listene flere ganger, og ifølge American Musicians' Association BMI er «Every Breath You Take» den mest spilte låten på radio noensinne.


Med salget slutter Sting seg til en rekke andre store musikere som også har solgt musikkrettighetene sine. Slik som Fleetwood Mac-trommeslager Mick Fleetwood og Bob Dylan.

/ritzau/Reuters

ANNONCE