Nyhet

Nå kan man studere Taylor Swift på universitetet i New York

GAFFA.no – alt om musikk!

Taylor Swifts karriere og kulturelle innflytelse blir nå undervist ved New York University, ifølge Variety. Kurset, som allerede har lang venteliste, begynte 26. januar og varer til 9. mars i år.

Læreren er Brittany Spanos som er musikkjournalist i Rolling Stone, og en selverklært superfan, en såkalt Swiftie. Hun har sett på Swifts musikk i et tiår. 32 år gamle Taylor Swift er selv invitert til å tale på kurset, men foreløpig har det ikke kommet noen respons angående hennes mulige deltakelse.

Kurset tar sikte på å dekonstruere hennes arbeid ved å se nærmere på musikken, i relasjon til artistens berømmelse.


En del av den offisielle kursbeskrivelsen er som følger:

«Gjennom lesninger, undervisning og mer skal klassen dykke ned i analyser av kulturen og politikken bak tenåringsjenter innen popmusikk, fankultur, medievitenskap, hvithet og makt, både når det gjelder hennes image og til de som kom både før og etter henne. Vi vil også ta for oss temaer som opphavsrett og eierskap, amerikansk nasjonalisme og sosiale mediers fortsatte innvirkning på popmusikkindustrien.

Styreleder for Clive Davis Institute i New York, Jason King, sa til Variety Magazine at det var en «no-brainer» å introdusere et kurs om Taylor Swift. Brittany Spanos, som har vært Kings student, foreslo til og med kurset for ham.


"[Spanos] er en Taylor-fan, men hun forstår også hvordan hun kan kontekstualisere henne kulturelt og få elevene til å tenke dypt om henne gjennom perspektiver på kjønn, feminisme, hudfarge, klasse og andre kategorier relatert til identitet og det å tenke dypere. Det er dette kurset handler om.

Clive Davis Institute har tidligere inkludert kurs fra The Roots-trommeslager Questlove, Dan Charnas som skrev biografien om J. Dilla, A Tribe Called Quest-medlem Q-Tip, multi-platinaprodusent Bob Power og mange flere.

I 2019 kunngjorde Swift at hun ville spille inn de seks første albumene sine på nytt på grunn av videresalget av hennes forrige plateselskap, som hindret henne i å eie og tjene inntekter fra sine tidligere album.


ANNONCE