Nyhet

Disse vant priser på Brit Awards

GAFFA.no – alt om musikk!

Superstjernen Adele ble den store vinneren da Storbritannias største musikere ble hedret under Brit Awards i London tirsdag kveld. ABBA ble nominert som beste internasjonale gruppe, men tapte mot Silk Sonic.

Adele vant både prisen for beste album med 30 og beste sang med «Easy On Me».

For å toppe det hele fikk den 33 år gamle sangeren også prisen for beste artist.


– Jeg vil gjerne dedikere denne prisen til min sønn og til hans far Simon, sa en tydelig rørt Adele i takketalen da hun mottok prisen for beste album.

– Dette albumet var vår felles reise – ikke bare min.

Adele er kjent for sine sanger om hjertesorg og nostalgi. Hun har tidligere fortalt at hun laget albumet 30 for å forklare skilsmissen fra Simon Konecki til sin unge sønn.


– Jeg er veldig stolt over at jeg hadde is i magen og ga ut et album som handler om noe så personlig for meg, for det er ikke mange som gjør noe sånt lenger, la Adele til i talen sin.

30 er Adeles fjerde album. Det ble det mest solgte i Storbritannia i fjor med over 600 000 eksemplarer, til tross for at den først ble utgitt i november.

Prisen for beste artist ble vunnet av Adele i konkurranse med store navn som Ed Sheeran, Dave, Little Simz og Sam Fender.


Kategoriene har tradisjonelt vært kjønnsdelt, men ble i år redesignet for første gang slik at menn og kvinner kunne nomineres sammen.

I november bestemte arrangørene av Brit Awards seg for å avskaffe alle kjønnsdelte kategorier.

Andre vinnere på tirsdagens prisutdeling var rockebandet Wolf Alice, som fikk prisen for beste gruppe, mens rapperen Little Simz ble hyllet som beste nye artist.


Ed Sheeran mottok prisen for beste låtskriver.

I de internasjonale kategoriene ble sangeren Billie Eilish kåret til beste internasjonale artist mens Olivia Rodrigo mottok prisen for beste internasjonale sang med sangen «Good 4 U».

ANNONCE