Nyhet

Det kan virke som George Harrison har gjenoppstått, og han er fra Moss

GAFFA.no – alt om musikk!

Pelicat har jaktet full perfeksjon i sin sjanger siden 2015. Med «Ava» har de laget noe som kunne vært en George Harrison-låt. 

De har med andre ord truffet blink. 

Pelicat, som består av mossegutten Andreas Kase på vokal og gitar, Mads Johansen på trommer, Mattias Krohn Nielsen på gitar og Jonas Rohde-Moe på bass, ga i 2015 ut EP-en Pelicans & Rainbows hvor de mer enn noe lignet på Mac De Marco. Det er ikke nødvendigvis en dum ting, men det er sjelden ensbetydende med god låtskriving.


Bare to år senere var de ute av den psykedeliske drømmen og skrev den lysende Beatles-esque «Inside Your Head» som like deilig som skamløst leker med hele spekteret av 60-70-tallets balladekunst. Den ble senere å finne på det selvtitulerte debutalbumet fra 2019, hvor også det nærmeste de har vært en hit befant seg, nemlig den tilbakeskuende og jordnære perlen «Down at the Arcade».

Etter det har de solidene singlene «The Other Side» og «Good Times» fulgt, før «Ava» nå gikk inn til homerun med sinnsyke assosiasjoner til en av vår tids største låtskrivere.

 


Pelicat spiller på John Dee i Oslo 11. februar sammen med The Pinkertons.

 

 


ANNONCE