Nyhet

Hellström splitter fansen etter klimastunt

Det var både jubel og avsky da Håkan Hellström blandet politikk og musikk i helgen.

Den svenske stjernen Håkan Hellström inviterte 19 år gamle Greta Thunberg på scenen i Göteborg fredag ​​kveld (27. august), hvor de sammen fremførte en sang for klima, for de 70.000 gjestene.

De sang «Together in the Dark» med fire andre ungdommer fra klimabevegelsen «Fridays For Future», som for tiden jobber sammen med flere musikere for å bekjempe global oppvarming. Fredag ​​ble de med Hellström på hjemmebane, hvor de siterte flere av tekstene hans i en ny kontekst, skriver Dagens Nyheter.

«Vi har trykket gasspedalen til det ytterste og er på vei rett inn i en klippevegg», het det blant annet med et sitat fra teksten «You Must Die a Few Times Before You Can Live».


Flere har også gledet seg over å se de unge klimaforkjemperne på scenen og hyller Hellström for å kjempe for klimasaken i forkant av det svenske valget, som finner sted 11. september. Aftonbladet viser til en rekke reaksjoner på Twitter.

«Håkan Hellström er en helt som inviterer Greta som forteller det som det er! Håkan du er mitt idol!»

«Håkan Hellström er en helt som inviterer Greta som forteller det som det er! Håkan du er mitt idol!» «Super kreditt til Håkan Hellström som ønsker Greta Thunberg velkommen på scenen. Det er ingen viktigere sak enn klima»


Det var imidlertid ikke alle som kjøpte billett som var like begeistret for å se Greta Thunberg på scenen. Siden fredag ​​og lørdag, da 19-åringen igjen besøkte scenen, har det vært travelt i kommentarfeltene, blant annet fordi fansen ikke forventet at Hellström blander politikk med musikk, ifølge Aftonbladet.

Avisen har en chattefunksjon hvor flere har uttrykt sin misnøye.

«Jeg ble så irritert over at Greta kom inn i går at jeg dro. Og det gjorde flere enn meg. Vi vil ha det gøy og høre på musikk, ikke klimaaktivisme og få meningsmålinger før valget. Ikke hvis vi må betale for billettene», skriver en via avisen.


Konserten før helgen var den fjerde og siste i en rekke konserter på Ullevi i Göteborg, med rundt 70.000 gjester til hver.

Du kan se hele episoden fra konserten her:

ANNONCE