Nyhet

Auksjonerer bort Kurt Cobains boardingkort – får NFT med på kjøpet

GAFFA.no - alt om musikk!

Hva har Van Halen, Madonna og Kurt Cobain til felles? Flere av deres personlige gjenstander kommer nå på auksjon.

I løpet av den neste måneden kan kjøpere by på den venstrehendte 1969 Fender Mustang. Auksjonen er en del av det private auksjonsselskapet Julien's Auctions sitt tredagers arrangement, hvor de selger gjenstander som har tilhørt musikkikoner.

Cobains venstrehendte Fender vil bli auksjonert bort mellom 20. og 22. mai, både på Hard Rock Cafe i New York og på nett. Det skriver NME.


I tillegg til gitaren selges også Kurt Cobains bil, en Dodge Dart fra 1965. Den kommer også med bilskilt og eierskapssertifikater som tilhører Cobain og Courtney Love.

Budene på gitaren ventes å starte på mellom rundt seks og åtte millioner kroner, og bilen ventes å gå for rundt fem millioner kroner.

I en pressemelding uttaler auksjonsselskapets administrerende direktør, Darren Julien, at det er «et av våre største privilegier og en stor ære» å kunne auksjonere bort gitaren.


– Det er en av de mest kulturelt betydningsfulle og historisk viktige gitarene, ikke bare som en arv fra Nirvana og Kurt Cobain, men i hele rockemusikkens historie, sier Julien ifølge NME.

Flere av Cobains gjenstander vil bli auksjonert bort, inkludert et bilde av Michael Jackson, som Kurt malte, et turpass, boardingkort og et skateboard, som grunge-ikonet malte Iron Maidens maskot Eddie på.

Gitaren og bilen selges også med eksklusive NFT-er knyttet til hver vare. Den samme auksjonen inkluderer også gjenstander relatert til andre artister og band, som The Beatles, Van Halen, Elton John, Elvis Presley, Queen, Madonna og Jimi Hendrix.


ANNONCE