Nyhet

Judas Priest-vokalist kjempet mot prostatakreft

GAFFA.no - alt om musikk

Rob Halford begynte sin siste behandling i juli og er nå på bedringens vei. 

I et intervju med musikknettsiden Heavy Consequence åpner Judas Priest-frontman Rob Halford opp om sin kamp mot prostatakreft. Nyheten kommer også fram i den nye utgaven av Halfords biografi, Confess, fra 2020. Han understreker til sine fans at han er på bedringens vei, skriver det britiske musikkmagasinet NME.

«Jeg hadde min lille kamp mot kreften for et år siden, noe jeg kom meg gjennom og som er i bedring nå, gudskjelov. Det skjedde mens vi var i lockdown alle sammen. Jeg har ingenting annet enn takknemlighet for å være i dette stadiet av mitt liv, hvor jeg fremdeles gjør det jeg elsker mest», sier 70-åringen.

Halford startet behandlingen juli i fjor, og besluttet å få fjernet prostata for å unngå stråling. Men tidligere i 2021 fikk han beskjeden om at det var funnet mer kreft, og Halford måtte gjennom strålebehandling likevel, noe han fikk gjennom april og mai i år. 

I den nye utgaven av biografien sin forklarer Halford at han hadde symptomer allerede i 2017. «Jeg følte en kombinasjon av sjokk, redsel og merkelig nok lettelse – nå vet jeg det i det minste. ‘Skal jeg dø?’, var det eneste jeg kunne tenke på».

Nyheten om Rob Halford kommer kort tid etter Judas Priest-gitarist Richie Faulkner ble innlagt på sykehus med hjerteproblemer. Faulkner fikk en aortaaneurisme på scenen under en konsert i forbindelse med Judas Priest 50 Heavy Metal Years-turné i USA. Resten av turneen har nå blitt utsatt på ubestemt tid.

Judas Priest er ingen fremmed for Skandinavia. Bandet er offentliggjort som headliner på tungemetallfestival Copenhell 2022 i Danmark og skal ha konsert på DNB Arena i Stavanger, som en del av deres Europaturné. Om disse nå vil finne sted, er enda uvisst.

LES OGSÅ: Gaffas anmelder jubler over Myras debutalbum

ANNONCE