Nyhet

Nytt album fra ABBA – hør det her!

GAFFA.no - alt om musikk!

Dette er gruppens første album på 40 år.

En av de mest suksessrike popgruppene noensinne er ute med sitt niende studioalbum. Det er første gang på 40 år at svenske ABBA gir ut musikk.

Albumet heter Voyage og er en pakke på 10 låter, der tre av dem allerede har blitt gitt ut som singler. Se låtlisten og hør albumet under.

Albumet ble annonsert i september og slo rekorder allerede da. Det ble det raskeste forhåndsbestilte albumet noensinne i Storbritannia, med over 80.000 eksemplarer på bare tre dager.

Bandet Benny Andersson sier i en pressemelding at «Vi visste at hvis dette var et show, ville vi trenge noen nye sanger til det. Da vi kom inn i studio etter 39 år, var det som at ingen tid hadde gått ... Vi hadde det fantastisk. Jeg snakker med Frida og Agnetha og vet at de er ekstremt glade for å ha gjort dette».

Andersson og Björn Ulvaeus har skrevet tekstene og musikken til og produsert Voyage. Anni-Frid «Frida» er enig i at gruppen hadde en fantastisk tid i studio.

«De første sessions tilbake i 2018 var så gøy, og da Benny ringte og spurte om jeg kunne tenke meg å synge noe mer, tok jeg sjansen! Og for noen låter! Min respekt og kjærlighet går ut til disse eksepsjonelt talentfulle, virkelig geniale låtskriverne! Det var en glede å jobbe med gruppen igjen. Jeg er så fornøyd med det vi har skapt og håper inderlig at fansen føler det samme», sier vokalist Anni-Frid Lyngstad i en pressemelding. Hun synger på albumet sammen med Agnetha Fältskog. 

I tillegg til at gruppen annonserte albumet i begynnelsen av september, avduket de også en konsertserie. For det er ikke en vanlig ABBA-konsert, men en der du kan se Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid opptre digitalt med et 10-manns liveband. Konserten kan oppleves i den spesialbygde «ABBA Arena» i Queen Elizabeth Olympic Park i London fra den 27. mai 2022. Billetter kan kjøpes her.

LES OGSÅ: Hele Norge elsker baris – det ble god stemning på konsert med Kjartan Laurtizen, synes vår anmelder.

Låtlisten ser slik ut:

  1. I Still Have Faith In You
  2. When You Danced With Me
  3. Little Things
  4. Don’t Shut Me Down
  5. Just A Notion
  6. I Can Be That Woman
  7. Keep An Eye on Dan
  8. Bumblebee
  9. No Doubt About It
  10. Ode to Freedom

ANNONCE