Nyhet

Metallica avslører nytt prosjekt

GAFFA.no - alt om musikk!

Bandet vil lansere en ny hjemmeside, med blant annet ukentlige videoer fra The Black Album-turneen i 1991.

Heavy metal-bandet har løftet på slører og avslører deres nye prosjekt, Metallica Black Box. Det er en nettside, der det blir mulig å se opptak fra bandets lange karriere og sjeldne gjenstander som gruppen har samlet i løpet av alle sine år på scenen. Det skriver NME.

 «Når du har vært her i 40 år, klarer man å samle opp litt. Underveis har vi fire tatt vare på mange suvenirer, fotografier, klær, skisser og så mye mer, som vi har  gjemt vekk på loft, i garasjer og lagringsplasser. Men ikke nå lenger, siden vi er glade for å lansere Metallica Black Box», uttalte bandet i en pressemelding sitert av NME.


Metallica Black Box vil altså inkludere en rekke fysiske suvenirer og virtuelt innhold hentet fra medlemmenes egne arkiver. Materialet vil spesielt være fra de årene bandet var på turne med sitt selvtitulerte album fra 1991, også kjent som The Black Album, som for øvrig fylte 30 år i august.

En konsert fra the The Black Album vil streames ukentlig på nettsiden, klokken 21.00 norsk tid. Det vil så være mulig å kjøpe videoen av konsertene. Bandet har også uttalt at de vil forsøke å grave frem flere ting og materiale i løpet av de neste årene.

Tilbake i september ble The Black Album feiret med et bokssett i tillegg til The Metallica Blacklist, et syvdelt vinylalbum eller firedobbelt CD-sett som inneholder 53 artisters tolkninger av de 12 sangene fra det 30-år gamle albumet. Blant disse er artister som St. Vincent, Depeche Mode-vokalist Dave Gahan, Volbeat, reggaeton-artist J Balvin og Miley Cyrus.


Se Metallica og Miley Cyrus snakke om og framføre klassikeren «Nothing Else Matters» på The Howard Stern Show under:

LES MER: Her er Freddie Mercurys ti beste sangprestasjoner.


ANNONCE