Nyhet

Minor Majority er tilbake – nesten ti år etter at bandet sa takk for seg

GAFFA.no - alt om musikk.

— Hver for oss er vi helt ok, men sammen har vi noe som er bedre enn summen av delene, vi er et band – et bra et, sier Minor Majority, som nå byr på ny musikk ti år etter at de sa takk for seg.

Albumet Napkin Poetry slippes 11. januar 2019, i samme år som det er 20 år siden tanken om Major Minority oppstod. Ifølge pressemeldingen kommer første singel nå i oktober. Men allerede i 2016 kom første nye låten, I've Been Here Before You. Da sa Pål Angelskår til NTB:

— Én ting er å gjøre gamle sanger. Noe annet er det å komme med noe nytt. Da er det andre følelser som vekkes.


LES OGSÅ: «En kaotisk og utmattende oppfølger».

Angelskår, som er stemmen på låter som Dancing in the Backyard, Come Back to Me og Supergirl, sier i en uttalelse via plateselskapet Grappa at det fortsatt finnes et publikum som husker heltene fra tidlig 2000-tall, hører på sangene deres og kommer på konsertene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Vi skammer oss litt hver gang vi ikke har noe nytt å melde. Noe bra. Og nå har vi noe, noe nytt, noe bra, og vi gleder oss på en ny måte, kjenner den spenningen som oppstår i møte det ukjente. Vil publikum like det? Vil vi like det, når tida har gått og materialet ikke er nytt lenger? Vi vet ikke, ikke nå. Men vi klarer ikke la være.


LES OGSÅ: Herman Flesvig skal lede årets P3 Gull.


Minor Majority gav seg i 2010 etter fem studioalbum, én Spellemannpris og ti års samspill. Men etter hvert kom lysten til sammen å lage ny musikk som kanskje kunne resonnere i publikum slik de gamle sangene fortsatt gjør, sier Angelskår nå:

— Vissheten om at vi av og til klarer vi å lage ordentlig gode låter sammen trumfer alt.

(©NTB)


ANNONCE