Nyhet

Legend tar plass blant legendene

GAFFA.no - alt om musikk.

Takket være Jesus kan John Legend nå ta plass på et utsøkt elitelag som har klart å vinne både en Emmy-, en Grammy-, en Oscar- og en Tonypris.

Det var nemlig innsatsen i «Jesus Christ Superstar» som førte til at han nå er en såkalt EGOT-innehaver: Han sikret seg en Emmy søndag for hovedrollen i den TV-sendte konsertversjonen.

Bare 12 personer, blant dem Audrey Hepburn, Scott Rudin, Mel Brooks, Whoopi Goldberg og Robert Lopez, har tidligere klart bragden med å vinne de gjeveste amerikanske prisene for film, teater, musikk og fjernsyn.


LES OGSÅ: Nicki Minaj i strupen på Cardi B.

Det vanket flere Emmy-priser på «Jesus Christ Superstar»-konserten: Opphavsmennene Andrew Lloyd Webber og Tim Rice vant for å ha produsert TV-spesialen som ble vist i påsken av den legendariske rockeoperaen de skrev i 1970, og oppnådde også sammme EGOT-status, melder BBC.

Artikkelen fortsetter under bildet.— Så glad for å være del av dette laget, og så beæret over at de tiltrodde meg å spille Jesus Kristus, lød det fra John Legend på Instagram.

LES OGSÅ: Post Malone forsøkt ranet.

Legend kan notere seg for 10 Grammy-priser, en Oscar for sangen Glory fra filmen «Selma», og en Tony-pris for å ha vært medprodusent for oppsetningen «Jitney».


(©NTB)

ANNONCE