Nyhet

Kim Larsen er død

GAFFA.no - alt om musikk.

Hvad gør vi nu, lille du? Danmark er blitt en nasjonalskald fattigere etter at Kim Larsen døde søndag morgen. Hele landet er i sorg.

«På vegne av Larsen-familien vil jeg med stor sorg meddele at Kim Larsen sovnet stille inn i morges, etter lengre tids sykdom», skriver hans manager Jørn Jeppesen i en melding på Facebook. Kim Larsen ble 72 år gammel.

Sangeren, gitaristen, låtskriveren og skuespilleren hadde i lengre tid kjempet mot prostatakreft. Han var omgitt av sin kone og seks barn da han døde, ifølge meldingen på Facebook. Bisettelsen vil finne sted i absolutt stillhet og være helt privat, heter det videre.


LES OGSÅ: Hardrockband i oppløsning.

Nyheten havnet rask på forsiden i danske nyhetsmedier. Flere aviser har opprettet minneprotokoll, mens Danmarks radio har laget en egen minnesending til ære for den folkekjære artisten.

Gasolin


Kim Larsen slo gjennom som frontfigur i rockebandet Gasolin, som hadde sin storhetstid i hele Skandinavia på 1970-tallet. Bandet slo igjennom med sanger som Hvad Gør Vi Nu, Lille Du? og Efter Endnu En Dag.

Etter at Gasolin ble oppløst i 1978, fortsatte Kim Larsen som både som soloartist og sanger og gitarist i flere andre band, senest i rockegruppa Kim Larsen & Kjukken.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Soloalbumet Midt Om Natten (1983) skal være det mest solgte i Danmark gjennom tidene.

— Med Kim Larsen har generasjoners stemme stilnet, skriver musikkjournalist Carsten Holm i en nekrolog.


Populær i Norge

Den danske trubaduren var også avholdt blant nordmenn. I sommer skulle han ha holdt sju konserter i Norge, men ble nødt til å avlyse på grunn av helsa.

«Farvel», skriver den norske radiopersonligheten Finn Bjelke på Twitter, der også forfatteren Tom Egeland minnes Kim Larsen med ordene «This was your life».


LES OGSÅ: Anmeldelse av Imogen Heap i Oslo.

Larsen fikk kreftdiagnosen like etter årsskiftet og måtte da avlyse en rekke utsolgte konserter i Danmark. Men så sent som i august holdt Kim Larsen & Kjukken flere konserter i Danmark, og i slutten av august varslet bandet at de skulle i studio og jobbe med Larsens nye sanger.

(©NTB)


ANNONCE