Nyhet

U2 hyllet Kim Larsen i København

GAFFA.no - alt om musikk.

Da U2 spilte konsert i København samme dag som Kim Larsens bortgang ble kjent, hyllet de den danske rockeren fra scenen.

U2-frontmann Bono leste de første tekstlinjene av Gasolins This Is My Life fra 1976, for å hedre den folkekjære, danske rockesangeren, melder TT. Samtidig prydet et bilde av Kim Larsen, med fødselsår og dødsår, den store skjermen bak U2, mens Bono tilegnet hele konserten til sin avdøde musikerkollega.

LES OGSÅ: Kim Larsen er død.


Flere publikummere har lagt ut filmsnutter fra den gripende sekvensen i sosiale medier. Til SVT Skåne sier publikummeren Michael Linck at reaksjonene var «enorme» i den fullsatte arenaen.

— Jeg synes det var riktig fint gjort av U2 å gjøre en hyllest, særlig med tanke på at det var samme dag som han gikk bort.

Sjokkmeldingen om Kim Larsens bortgang kom søndag morgen. Han sovnet stille inn omgitt av familien. Bisettelsen vil ifølge artistens Facebook-side «finne sted i absolutt stillhet og helt privat». I mellomtiden hylles han på danske gater med minnesteder, der folk setter ned blomster, hilsener - og øl, ifølge danske medier.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Kim Larsen spilte det som viste seg å være sin siste konsert på Smukfest i slutten av august, melder Horsens Folkeblad. Der gav han ifølge konsertarrangør Frank Panduro alt i en forrykende konsert, men virket trett, sier Panduro – som tenkte «dette er hans avskjed».


LES OGSÅ: Elton John til Norge.

Familievenn, manager og Kjukken-gitarist Jørn Jeppesen skriver i et åpent brev til Kim Larsen at han de siste månedene «kjempet en urimelig kamp». Larsen var rammet av prostatakreft, men gjennomførte i sommer et knippe konserter i Danmark – og planen var å begynne i øvingslokalet med nye låter denne høsten og vinteren, ifølge en Facebook-melding datert 26. august.

(©NTB)


ANNONCE