Nyhet

Derfor vil Paramore slutte å fremføre sin store gjennombruddslåt

GAFFA.no - alt om musikk.

Det amerikanske bandet pensjonerer en av sine største hits, Misery Business, fordi vokalist Hayley Williams er «vekket opp» og liker ikke lenger teksten hun skrev som 17-åring.

Sangen handler om hvordan Hayley dater en fyr som blir stjålet vekk fra henne av skolens heteste jente, og som så dumpes igjen, så hun får ham tilbake – med en låttekst som går: «Once a whore, you're nothing more». I disse tider er 2007-låten brått blitt såkalt «slut-shaming» og antifeministisk, og nå har Hayley Williams snudd og uttalte sist helg på en konsert i Nashville at Paramore ikke lenger vil spille den.

— Det er på tide å gå vekk fra den en tid.


Hun unnskylder seg med at hun var 17 år da hun skrev Misery Business, og synes det er fint om hun kan være et eksempel på det å «vokse opp og vekkes».

LES OGSÅ: Dette er Highasakites nye liveband.

Nå raser mange av fansen, som mener låten er «hjertet i konsertene», og spør hvorfor bandet ikke kunne forandret et par tekstlinjer, melder Metro. «Jeg hater 2018», skriver en tilhenger av bandet på Twitter. Andre roser Paramore for å følge med i tiden.


Artikkelen fortsetter under videoen.

I 2015 skrev Hayley Williams et eget blogginnlegg om låten, og sa hun var «stolt av den».


— Det var ikke ment å være noen stor, filosofisk uttalelse om noe som helst, det var bokstavelig talt en side i dagboken min om et enkeltøyeblikk jeg opplevde i high school. Det er den artige siden av å vokse opp med et band som opplever suksess. Folk har fremdeles dagboken min, fortiden og nåtiden, alt det gode og dårlige og flaue. Men jeg er ikke skamfull, lød det da.

LES OGSÅ: Aretha Franklins sceneantrekk på auksjon.

Ifølge BBC er Paramore ikke alene: Radiohead holdt seg i årevis unna Creep, Madonna kan ikke tenke seg å synge Like A Virgin, Oasis-brødrene deler iallfall et felles hat til Wonderwall, og R.E.M. synes ikke Shiny Happy People er deres fineste øyeblikk.


(©NTB)

ANNONCE