Nyhet

Bono latterliggjør svensk politiker

GAFFA.no - alt om musikk.

U2-vokalistens satiriske hilsen til Jimmie Åkesson er ikke gått ubemerket hen hos partiet. Sverigedemokraterna beklager bildet av partiet som spres av kjente personer.

Bono er i form igjen, etter at han mistet stemmen tidligere denne måneden. Under bandets konsert i Paris søndag tok han seg tid til å nevne det svenske valget.

Ifølge den svenske fansiden U2.se kom han med et sleivspark til SD-lederen Jimmie Åkesson. Mellom to sanger, ikledd rollen som sin djevelske scenefigur «MacPhisto», fortalte han at han nylig hadde besøkt Sverige. Han beskrev svenskene som kjedelige – men la til at «de har begynt å oppdage sitt ariske potensial».


— Jimmie Åkesson! Jeg liker ham, ropte han til publikum. Bono skal også ha hevet hånden opp i nazihilsen.

LES OGSÅ: Legend tar plass blant legendene.

— Når svenske kjendiser åpenbart ikke har noen oppfatning om oss og vårt parti som er forankret i virkeligheten, overrasker det meg ikke at det står verre til hos en person som Bono, skriver SDs informasjonssjef Henrik Gustafsson.


Artikkelen fortsetter under videoen.

MacPhisto, som har likheter med den litterære djeveltjeneren Mefisto i «Faust», dukket først opp på en U2-konsert på begynnelsen av 90-tallet. Bono, som er kjent for sin politiske aktivisme, har brukt karakteren for på satirisk vis å kunne kommentere samfunnsaktuelle temaer.


LES OGSÅ: Reagerer på norsk artistboikott.

Gustafsson sier på side at det alltid er beklagelig når folk sprer feilaktige opplysninger om et politisk parti.

— Jeg vil ta avstand fra den polariseringen og stigmatiseringen mange mennesker vier seg til, kjente som ikke kjente personer, sier han.


(©NTB)

ANNONCE