Nyhet

Sverige forbereder seg til Iron Maiden-konsert - på noe spesielt vis

GAFFA.no - alt om musikk.

Det svenske forsvaret rykket ut med målebånd og har nå gitt klarsignal til at Iron Maiden kan lande Ed Force One på den militære flyplassen nær Sweden Rock.

Ed Force One, som føres av kaptein Bruce Dickinson, er en 70 meter lang Boieng 747-400, og vil eventuelt bli et av de største flyene som noensinne har landet på F17s flyplass i Blekinge, ifølge Expressen.

— Vi har målt banebredden, banelengden på landingsbanen og kontrollert med F17, sier flystasjonssjef Mona Glans til lokalavisen.


LES OGSÅ: Spotify advarer brukere som «jukser».

Men det er ikke sikkert at Iron Maiden i det hele tatt kommer til å bruke Ed Force One når de skal til Sweden Rock til sommeren. Festivalledelsen ville likevel forsikre seg om at dersom det ble aktuelt, skulle det ikke stå på dem.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bruce Dickinson må bare huske på å be om landingstillatelse, lyder det fra Blekinge Flygflottiljs talsperson.


Til Trondheim i juni


Iron Maiden opptrer på Sweden Rock 7. juni, etter at festivalen kom til enighet med Live Nation. Dette blir den største bookingen i rockefestivalens historie, der man tidligere har sagt at legendebandet er «for store og dyre».

LES OGSÅ: Arrangør risikerer 40 års fengsel etter skandale-festival.

Maiden er ute på sin «Legacy of the Beast»-turné, der de legger vekt på eldre låtmateriale. De gjør også arenakonserter i København og Stockholm i juni – og i Trondheim 3. juni, på premiereutgaven av festivalen Trondheim Rocks på Dahls Arena.


(©NTB)

ANNONCE