Nyhet

Sundfør vinner Nordic Music Prize

GAFFA.no - alt om musikk.

Den norske artisten med prestisjepris.

Under by:Larms første dag ble vinneren av prestisjeprisen Nordic Music Prize kåret. Og Susanne Sundfør (bildet) og albumet Music For People In Trouble trakk det lengste strået denne gangen.

«Juryen ønsket å prise et album som både er et modig nytt sprang for henne, men som også bekrefter hennes fantastiske talent. Sterk og vakker, med både klassiske låter og eksperimentering. Av alle de nominerte følte vi at dette bare er det beste albumet sett under ett, og et album som setter en utrolig stemme i fokus», heter det fra juryen.


LES OGSÅ: by:Larm-artister anbefaler by:Larm-artister.

De nominerte til årets Nordic Music Prize var, i tillegg til Sundfør, danske Katinka og Solbrud, finske Kaukolampi og Astrid Swan, islandske Björk, Högni og Alvia Islandia samt Fever Ray, Mwuana og Yung Lean fra Sverige.

Susanne Sundfør var den eneste norske artisten som var nominert i år.


Artikkelen fortsetter under videoen.

I fjor høst la Susanne Sundfør ut på en kort og eksklusiv turné i Norge med albumet. GAFFA var til stede på åpningskonserten i Oslo Konserthus i september, og anmelder Geir Magne Staurland tildelte konserten de maksimale seks stjerner og kalte den «en av de største mandagsopplevelsene i mitt liv».


LES OGSÅ: Stiller sammen på scenen i Oslo neste måned.

ANNONCE