Nyhet

Se den første traileren til kommende Jay Z-produsert serie

GAFFA.no - alt om musikk.

Tilbake i 2016 skrev Jay-Z under på en utviklingsavtale med studioet da kjent som The Weinstein Company. Avtalen gikk ut på å utvikle en rekke filmer og TV-programmer basert på viktige hendelser og personer fra nyere amerikansk historie.

Den første filmen «TIME: The Kalief Browder Story» forteller historien om den 16 år gamle Kalief, som tok sitt eget liv etter å måtte sone tre år i et av New Yorks mest beryktede fengsler da han ble beskyldt for å stjele en ryggsekk.

LES OGSÅ: by:Larm-artister anbefaler by:Larm-artister.

Nå har vi fått en trailer for deres neste ambisiøse prosjektet, en dokumentarserie om drapet på Trayvon Martin. Den sorte 17-åringen som ble skutt og drept av George Zimmerman da han var på vei hjem fra butikken. Zimmerman ble senere frikjent da han hevdet drapet var i selvforsvar. Se traileren nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Drapet er en av de mest kontroversielle og omtalte sakene i USA det seneste tiåret, og ansporet protester over hele verden. Hendelsen anses som en drivkraft i fremveksten av «Black Lives Matter»-bevegelsen. Serien baseres på boken «Rest in Power: The Trayvon Martin Story», skrevet av Trayvons egne foreldre, og vil belyse hendelsesforløpet både før og etter selve drapet.

LES OGSÅ: Fjerner «upassende» sanger fra repertoaret.

Saken har resonert spesielt innad hiphop-miljøet og medført et skredd med musikalske hyllester. Norges-aktuelle The Game tok det hele et skritt lenger da han tatoverte Trayvons ansikt på benet.

Serien har planlagt premiere i løpet av juli 2018.

ANNONCE