Nyhet

Ønsker å sette opp «Scream For Me Sarajevo» på norske kinoer

GAFFA.no - alt om musikk.

Den kritikerroste rockedokumentaren kan få eksklusive visninger også i Norge i midten av neste måned.

«Scream For Me Sarajevo» tar for seg den vanvittige historien om at Iron Maiden-vokalisten Bruce Dickinson, som da var på turné med sitt soloalbum Balls To Picasso, valgte å ta seg forbi blokadene og holde en overraskelseskonsert for befolkningen i den krigsherjede byen Sarajevo - to år inn i Bosnia-krigen - i desember 1994.

I filmen blir Bruce Dickinson og andre som var til stede under den spesielle konserten tatt med tilbake av filmskaperne, ledet an av regissør Tarik Hodzic, til åstedet for det som står som den lengste beleiringen i moderne krigshistorie.


LES OGSÅ: Spotify advarer brukere som «jukser».

Gjennom intervjuer og arkivfoto presenteres historien om den spesielle konserten i den krigsherjede byen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Live Kino AS skriver i en pressemelding torsdag at verdenspremieren på dokumentarfilmen skal holdes i London 11. april, med en Q&A-session med de involverte etterpå, før kinoer verden over skal ha visninger 17. april. Også her blir den omtalte Q&A-delen vist.


— Kinoene kan booke «Scream For Me Sarajevo» i dag, men vi har sett at musikk, og da spesielt rock har en unik evne til å samle folk på kino. «Rammstein: Paris» og «David Gilmour: Live At Pompeii» er to eksempler på rockekonserter som har gjort det bra på kino her til lands, og det er veldig kult at kinoer begynner å etablere seg som en kulturinstitusjon med et bredt kulturelt repertoar takket være livesendinger og innspilte konserter og forestillinger, sier Nina Tryggvadottir i Live Kino i en kommentar til GAFFA.no.


— Denne filmen er ekstra aktuell hvis man setter den opp mot situasjonen i Syria i dag, og «Scream For Me Sarajevo» passer like godt innenfor et humanistisk perspektiv som for musikkinteresserte, legger hun til, og oppfordrer samtidig interesserte om å ta kontakt med sine lokale kinoer for å høre om de skal vise filmen.

LES OGSÅ: Sverige forbereder seg på Iron Maiden-konsert.

Bruce Dickinson og Iron Maiden er også aktuelle med sin «Legacy Of The Beast»-turné, der de legger vekt på eldre låtmateriale. Bandet gjester Trondheim 3. juni, på premiereutgaven av festivalen Trondheim Rocks på Dahls Arena.


ANNONCE