Nyhet

No. 4 har fått ærefullt Øya-oppdrag

GAFFA.no - alt om musikk.

Den norske trioen skal spille åpningskonserten på Øya-lørdagen. I tillegg er Thea & The Wild og Marlon Williams bekreftet til Tøyenparken i august.

Det har etter hvert blitt en tradisjon at en større norsk artist eller gruppe åpner festivalen på lørdagen under Øyafestivalen.

Tidligere har blant andre DeLillos, Knutsen & Ludvigsen, Big Bang, Midnight Choir og Vazelina Bilopphøggers stått på scenen som første artist ut denne dagen.


— Vi er sikre på at No. 4 er den perfekte åpninga på vår lengste og mest innholdsrike festivaldag. Øya har en lang tradisjon for å servere populære norske artister som først på lørdagen, sier Øyafestivalens Jonas Prangerød i en kommentar.

LES OGSÅ: Avlyste konsert grunnet bombetrussel.

Trioen synes også det er stas å få spille i Tøyenparken.


— Vi hadde jo til og med en låt hvor vi tullet med at vi ikke hadde lyst til å spille på Øya siden vi regnet med at de aldri kom til å spørre, sier vokalist Emilie Christensen ifølge pressemeldingen.

— Vi får nesten spise ordene våre nå. For oss som er oppvokst i Oslo er jo dette en av de kuleste tingene man kan bli spurt om!

Ny musikkvideo


I tillegg til annonseringen av konserten slipper bandet musikkvideo til låten Oslo forteller i dag. Låten er hentet fra deres siste plate, Hva Nå, og videoen er regissert av André Chocron. Den er satt sammen av materiale fra kortfilmen «Oslo forteller» som blant annet kan ses på Aftenposten TV i april.

LES OGSÅ: Cirque de Soleil-artist døde etter ulykke på scenen.

— Låta ble opprinnelig skrevet til kortfilmen min med samme navn, men jeg endte med å ikke bruke den i filmen. Det føltes for dumt å ha to parallelle «Oslo forteller»-prosjekter, så det eneste riktige var å forene filmen og låta i en musikkvideo, forteller Chocron.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Øyafestivalen er også klar med en annen norsk artist, Thea & The Wild, som skal stå på scenen på torsdag, og newzealandske Marlon Williams, som spiller samme dag.


LES OGSÅ: En av Skandinavias største rappere gjester Operaen.

Årets utgave av festivalen går av stabelen i Tøyenparken 7. til 11. august med artister som Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Patti Smith, St. Vincent, Arcade Fire, Grizzly Bear, Brockhampton og Lykke Li på programmet.

Billettsalget til festivalen er i gang via Ticketmaster.


ANNONCE