Nyhet

Må punge ut 5.3 millioner dollar for megahiten

GAFFA.no - alt om musikk.

Avgjørelsen kan sette en avgjørende presedens for fremtidige opphavsrettssaker.

Opphavsrettssaken rundt Robin Thicke og Pharrell Williams sin superhit Blurred Lines har vært en av de mest omdiskuterte i musikkhistorien.

Retten har nå fastslått at Marvin Gayes tre gjenværende barn skal kompenseres med 5.3 millioner dollar for 2013-hitten. De skal også få 50% av fremtidige inntekter fra Blurred Lines. Retten baserer dette på det faktum at det ikke finnes «en absolutt mangel på bevis» for at Marvin Gayes Got to Give It up og Blurred Lines høres like ut. Det skriver Reuters.


LES OGSÅ: Lanserer dating-nettsted for Kanye West-fans.

Denne beslutningen har fått mange til å stille spørsmål om hvordan dette vil påvirke fremtidige beslutninger av samme art. Ordleggingen i avgjørelsen åpner muligheten for at musikere kan bli saksøkt kun for at deres sanger er for like allerede eksisterende verk.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dommer Jacqueline Nguyen stiller seg ifølge Music Business Wordwide svært kritisk til avgjørelsen. Hun hevder at Gayes gjenværende familie har tilegnet seg noe helt unikt, nemlig opphavsretten på en hel musikalsk «stil». Videre beskriver Nguyen avgjørelsen som et ødeleggende slag for musikere og produsenter over hele verden.


LES OGSÅ: Konsertarrangør bruker Listhaug i promoteringen.


Frankie og Nona Gaye på den andre siden beskriver avgjørelsen som en seier for alle musikeres rettigheter. De hevder at musikere i tillegg til å være beskyttet vil oppmuntres til å skape original og nyskapende musikk.

ANNONCE