Nyhet

Lanserer ny stipendordning på den internasjonale kvinnedagen

GAFFA.no - alt om musikk.

Warner Music Norway ønsker å bidra i rekrutteringen av, og utviklingsmuligheter for, kvinner «bak scenen» i norsk musikkindustri, spesifikt produsenter og teknikere.

Det melder plateselskapet via en pressemelding torsdag morgen. Stipendet består av et gavekort på 20.000 kroner som kan løses ut teknisk utstyr.

— Warner Music er en bedrift som, både lokalt og globalt, tror på likestilling og likeverd alle dager i året. Men i år opplever vi det som litt ekstra viktig å vise dette utad også, og da synes vi det passer å lansere stipendet på den internasjonale kvinnedagen, sier Warner Musics promosjef Elisabeth Riksen i en kommentar til GAFFA.


LES OGSÅ: Spotify advarer brukere som «jukser».

Hun legger til:

— Forhåpentligvis kan stipendet, som i år fokuserer på tilgang på teknisk utstyr, være motiverende og konstruktivt for en kvinne, eller relevant organisasjon, som enten er i startfasen, eller allerede er aktiv, i norsk musikkmiljø


Ønsker å treffe bredt

Stipendet er ifølge pressemeldingen åpent for kvinner som er, eller ønsker å bli, en bidragsyter i norsk musikkindustri for eksempel som produsent, backline-, lyd- eller lystekniker. Det er i tillegg anledning for tiltak, foreninger og organisasjoner som har fokus på likestilling i norsk musikkindustri, og som for eksempel tilbyr relevante kurs og støtteordninger, å søke.

LES OGSÅ: Dette er årets Record Store Day-utgivelser.


Du kan nominere deg selv, eller andre, ved å sende en kort e-post til elisabeth.riksen@warnermusic.com innen 8. april 2018.

— Vi håper og tror at stipendet kan vokse over tid, og at vi med riktige samarbeidspartnere kan utrette en forskjell både for enkeltpersoner og norsk musikkindustri, avslutter Riksen.

ANNONCE