Nyhet

Vinneren av Warner-stipendet er kåret

GAFFA.no - alt om musikk.

Produsenten Tone Ravnå Bjørnstad får 20.000 kroner fra plateselskapet.

I forrige måned kom nyheten om at Warner Music Norway hadde lansert en ny stipendordning i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen. Stipendet består av et gavekort på 20.000 kroner som vinneren kan løse ut i teknisk utstyr.

— Warner Music er en bedrift som, både lokalt og globalt, tror på likestilling og likeverd alle dager i året. Men i år opplever vi det som litt ekstra viktig å vise dette utad også, og da synes vi det passer å lansere stipendet på den internasjonale kvinnedagen, uttalte Warner Musics promosjef Elisabeth Riksen overfor GAFFA.no da nyheten ble kjent.


LES OGSÅ: Søksmål mot Coachella skaper engasjement.

I dag er det klart at det er Tone Ravnå Bjørnstad (bildet), som blant annet har mikset låter for Wonder The Boy, som har sikret seg det omtalte stipendet.

Vurderer å kjøpe utstyr


Tone har enda ikke avgjort hva pengene skal brukes til, men sier i en kommentar til GAFFA at hun vurderer å bytte ut det svakeste leddet i studioppsettet sitt, og skaffe seg en high-end, bransjestandard hardware-kompressor, som - sammen med det hun har av utstyr allerede - vil gi henne «vokalopptak i verdensklasse».

Et annet alternativ er å utvide kompetanse og sitt internasjonale nettverk, forklarer hun:

— Ved å bruke pengene til å reise på noe tilsvarende «Mixing With The Masters», eller Red Bull Music Academy sine månedslange workshops hvor man sitter i studio sammen med noen av verdens beste produsenter og lærer av deres arbeidsmetoder, og får feedback på sine egne.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Stipendvinner Tone Ravnå Bjørnstad. FOTO: Ingrid S. Høsøien


— Jeg synes det er et helt fantastisk initiativ av Warner Music å dele ut dette stipendet, og på den måten bidra til å sette fokus på den store kjønnsutfordringen på den tekniske siden av musikkbransjen. Jeg håper å kunne vise flere jenter at det går an å få til noe som produsent, og at dette er en helt naturlig rolle å ta som kvinne. Jeg er bare i startgropa selv føler jeg, og er utrolig ydmyk og takknemlig for å motta stipendet. Det føles som en bekreftelse på at de tingene jeg har jobbet for nå en god stund betyr noe for flere enn meg selv, og at det blir lagt merke til.

«Mange flotte søknader»

Ifølge Elisabeth Riksen i Warner Music var det mange flotte søknader fra ekstremt gode kandiater som kom inn denne gangen. Hun forteller også at det ble langt mer omfattende for de ansatte i plateselskapet å velge ut en vinner enn hva de hadde forventet.


— De som ble nominert, eller nominerte seg selv, er jenter, kvinner, prosjekter og foreninger som åpenbart hadde fortjent både økonomisk og praktisk støtte. Men som garantert har, eller driftes av noen med, bein nok i nesen til at de kommer til å lykkes, selv uten vår støtte denne gangen, forteller hun.

LES OGSÅ: Boy George på turné med Culture Club.

Hun legger til:


— Vi skulle gjerne hatt mange flere gavekort å dele ut, men trøster oss med at den gode mottagelsen gjør at vi ser fram til å annonsere neste års stipend.

ANNONCE