Nyhet

GAFFA anbefaler: Seks by:Larm-konserter du bør få med deg i kveld

GAFFA.no - alt om musikk.

Festivalens første dag er over. En ny står for tur. Dette er hva vi anbefaler i dag. 

Den første by:Larm-dagen kan vi erklære en suksess, med konsertlystne mennesker i Norges hovedstad og tonnevis av talentfulle toner på de diverse scenene. Og ikke minst: De vi anbefalte våre lesere å se, de leverte.

Som det 17-årige poptalentet Halie, som vår anmelder ga fem fullt fortjente stjerner. Samme antall stjerner fikk rockebandet Bokassa som spilte på Pokalen.


LES OGSÅ: Dette er by:Larm-artistene som streames mest.

Det gikk dårligere med Fanny Andersens konsert på Sentrum Scene, som vår anmelder ga to stjerner. Den danske rapperen Noah Carter fikk imidlertid fire stjerner for sin konsert på Rockefeller. Nå er det tid for en ny dag og nye anbefalinger.

Vi gleder oss!


Bisse: På Rockefeller - klokken 20:30

Denne dansken (bildet) har med sine fem album på bare 18 måneder nærmest knust musikeres tidsforståelse. Men han har ikke bare pøst album ut i vilden sky for pøsingens skyld: De fleste av albumene har vært gode også. Med sine fem album har 29-åringen bare fortsatt og fortsatt å arbeide i det sjangeroverskridende, mens han tråkker på machoidealer og maner frem nye idéer for hver gang i litterær drakt. I dag kom enda et eksempel, med den splitter nye låta Plexiglas

Aller best er han likevel på scenen. Sist vi så Bisse i Norge ble han tildelt seks stjerner. Da åpnet vår anmelder Geir Magne Staurland slik: «Danske Bisse mestrer den hellige treenighet av kunstnerisk verdi, kontroverser og kommersialitet. Han benytter dybde, innsikt, grensetøyning og pop-appell med sin persona, og gjør det med stor artistisk kraft og ikke minst poetisk begavelse.» 

Derfor er han booket til å åpne GAFFA-scenen på Rockefeller i kveld. Dagen etter spiller han på Blå 19.30.

Superorganism: På Blå - klokken 20:30


— Superorganism er kanskje det største som har kommet fra Domino Records siden Arctic Monkeys, sier by:Larms bookingssjef Sverre Eilertsen. Med andre ord: I kveld har man mulighet til å se et av nåtidens mest trendsettende band på lille Blå.


Det kan man ikke gå glipp av. Sjansen kommer bare en gang. 

Tidligere verserte det rykter om at både Damon Albarn og Tame Impalas Kevin Parker sto bak prosjektet Superorganism, men nei: De er et ferskt multinasjonalt åttemannskollektiv med en 17 år gammel japansk-amerikansk jente som vokalist. Tenk å se det på et stappfylt Blå.

De slo gjennom med den underlige collage-hiten Something In Your M.I.N.D., som til og med Frank Ocean digget, og nå er de ute med helt nytt album. Kom og se hypen på Blå, men om du ikke ønsker megakø og kulde, kommer muligheten på ny på Sentrum Scene lørdag 01.00. 

Lost Girls: På Kafé Hærverk - klokken 20:30


Lost Girls er en duo som består av den veldig allsidige sangeren og kunstneren Jenny Hval, samt multi-instrumentalist og komponist Håvard Volden. De blander pop med eksperimentell jazz, støy og poesi. Musikken er tidvis suggererende og altoppslukende, tidvis grensesprengende befriende. 


Hval er mest kjent for sitt kritikerroste konseptalbum om vampyrer og menstruasjon fra 2016, Blood Bitch. Hun og Volden har samarbeidet over flere prosjekter. Volden har jevnlig spilt i Hvals liveband og de laget musikk sammen tidligere i 2012 under navnet Nude On Sand

LES OGSÅ: Anmeldelse av Lost Girls' nye EP.

På Kafé Hærverk i kveld debuterer de live som Lost Girls. 

Lekende Lett: På DOGA - klokken 21:00


Bergensduoen Lekende Lett hadde en anonym start på sin karriere da de klarte å holde sine identiteter skjult i omlag ett og et halvt år. Nå er identitetene offentliggjørt, noe som innebærer at vi kan glede oss til å se en av landets mest leknde duoer i sin fulle prakt under by:Larm. 


Kristian Stockhaus står for produksjonsdelen og leverer en sound som beskrives som en blanding av pop og Miami-bass med en liten dæsj funk, eller kanskje et hint av hiphop avhengig av hvem du spør. Tekstene presenteres på deilig bergensk av Synne Bønes og er ikke overraskende av den vittige og gøyale arten.

Med sitt karismatiske uttrykk og unike tilnærming til musikk har Lekende Lett snudd hoder både innad og utad musikkbransjen, noe som blant annet har landet dem jobber som oppvarmere for Kjartan Lauritzen. Men på by:Larm spiller de kun for seg selv, og det gjør de på DOGA i kveld, deretter lørdag 23.30 på Blå.


School Of X: På Rockefeller - klokken 21:30

Dansken Rasmus Littauer har spilt trommer for MØ i lang tid, men nå har han bestemt seg for å prøve sine helt egne ben. Absolutt ingen dum idé. I trommisens hode finnes det mer enn nok av skaperkraft. Han har med prosjektet School Of X skapt en flytende, men beatdrevet elektronika-lyd som farer avgårde som norske Young Dreams, dog med mindre gitarer og et enda mer poppete uttrykk. 

Han har hatt imponerende opptredener på Roskilde før og ikke minst på Eurosonic Noorderslag-festivalen i Nederland i år, hvor GAFFA trakk School Of X frem som en av de beste blant over 300 artister. Det sier vel sitt?


Vi er stolte av å presentere School Of X på GAFFA-scenen på Rockefeller i kveld.

Steamdome: På Blå - klokken 23:30


Liker du trommer? Liker du masse ulike strykeinstrumenter og jazz? Ja, da er muligens Ola Kvernberg og hans siste prosjekt Steamdome noe for deg. En smule strengt ga GAFFAs anmelder Henrik Engø Lesjø albumet fire stjerner.

Steamdome er et umåtelig kreativt instrumentalt prosjekt som tøyer jazzstrikken svært langt og imponerer med hele tre perkusjonister som får spille ball med en fele og en bratsj? Et lydbilde som med sine trommeslagere hele tiden endrer tempo og oppbygning på sangstrukturen. Det er ingen laubær her nei! Eventyrlysten er dog enorm og Kvernberg har samlet en fantastisk gruppe musikere for å realisere dette uhyre kreative krumspranget.


Hvilke artister har DU sett deg ut på kveldens by:Larm-program? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE