Nyhet

Fish gjør sin siste Marillion-skive i oktober – 30 år etter at han stakk

GAFFA.no - alt om musikk.

I oktober inntar Fish en norsk scene for å feire Clutching At Straws, det siste albumet han gjorde som frontmann i Marillion. Nå skal han ta endelig avskjed med det på scenen.

Det skjer på Rockefeller i Oslo 3. oktober, og det loves også at Fish vil gjøre låter fra sitt eget, kommende album Weltschmerz, som slippes til sommeren. Det loves også sanger fra samme tid som aldri før har vært fremført live.

LES OGSÅ: De varmer opp for Guns N' Roses i Oslo.


I 2018 er det 30 år siden Fish forlot Marillion, bandet som var progrockens store flaggskip på 1980-tallet.

Clutching At Straws, som var det siste han rakk der, har havnet på en rekke 50 beste albumlister, blant annet hos Q og Rolling Stone, mens All Music kaller utgivelsen «et mesterverk». Med på albumets låtliste var singlene Incommunicado, Sugar Mice og Warm Wet Circles.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Skotske Derek William Dick, som er det egentlige navnet til Fish, uttalte i 2003 dette til The Scotsman om årsakene til at han forlot Marillion, som han mener ble utnyttet og måtte spille for mye:

— Hvis jeg forble i bandet, ville jeg antakelig endt opp som en ravende alkoholiker og blitt funnet døende av en overdose i et stort hus i Oxford med irske ulvehunder ved foten av sengen min.


LES OGSÅ: Slowdive til tre norske byer.

(©NTB)

ANNONCE