Nyhet

Er plagiatsaken endelig avgjort?

GAFFA.no - alt om musikk.

Lana Del Rey med overraskende uttalelse fra scenen under konsert i Brasil.

Tidligere i år gikk Lana Del Rey ut på Twitter og bekreftet ryktene om at Radiohead hadde gått til søksmål mot henne på bakgrunn av at Thom Yorke & co angivelig mener den amerikanske popstjernen har plagiert deres hit Creep i fjorårets låt Get Free.

Låta var å finne på hennes siste album Lust For Life, som for øvrig ble tildelt fire stjerner av GAFFAs anmelder.


LES OGSÅ: Verdens første Bowie-statue avduket.

Senere kunne Pitchfork melde at Radioheads utgiver Warner/Chapell hadde kommet med en første offentlig kommentar om saken. I en uttalelse til det amerikanske musikknettstedet bekreftet en talsperson for utgiveren at representanter for de to partene hadde ligget i diskusjoner helt siden august 2017.

Videre mente talspersonen at det var «helt klart» at Get Free tok i bruk musikalske elementer som man finner i versene på Creep, og at Warner/Chapell derfor hadde kommet med en forespørsel om at låtskriverne bak Creep (altså Radiohead) skulle bli anerkjent.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Ifølge NME kan saken nå være over. I alle fall har Lana Del Rey selv kommet med en uttalelse som kan tolkes slik. Under sin opptreden på festivalen Lollapalooza i Brasil denne helgen svarte hun nemlig på følgende vis fra scenen da publikum ropte ut at de ville høre Get Free:


«Nå som søksmålet er over kan jeg synge den sangen akkurat når jeg ønsker, ikke sant?»

LES OGSÅ: Avlyser årets utgave av den populære festivalen.

Dette er første indikasjon på at den mye omtalte feiden mellom det britiske rockebandet og den amerikanske popstjernen er over. Hva som eventuelt har blitt avtalt mellom de to partene har enda ikke kommet ut.


I tillegg til Lana Del Rey er Kieron Menzies og Rick Nowels kreditert som låtskrivere på Get Free.

ANNONCE