Nyhet

David Byrne er fan av norsk fengselsvesen

GAFFA.no - alt om musikk.

Talking Heads-legenden David Byrne (65) er på vei tilbake med ny soloplate for første gang på 14 år, og ser lysere på livet.

Han har de siste to årene lett etter grunner til å se lyst på livet, i et prosjekt han kaller «Reasons to be Cheerful» (etter Ian Durys låt) og er en slags selvterapi.

— Jeg begynte å lese ting i aviser blader, jeg dro og så steder, og fant grunner til å følge meg oppløftet, sa Byrne i en foredragsserie i januar, som blant annet er å finne på YouTube og var del av platepromoteringen. Han har også laget et eget nettsted.


LES OGSÅ: Fire nye til Øyafestivalen.

Til avisen The Guardian listet David Byrne opp fem gode og utprøvde ideer som gir grunn til optimisme. Én av dem er altså norske fengsler.

— De fleste lands fengselssystemer er fiaskoer, der tilbakefallsraten er enorm. Men Norge later til å ha funnet en suksessrik løsning, skriver David Byrne og trekker begeistret frem Halden fengsel.


— Der er det ikke gitter for vinduene, de har ordentlige kjøkken (inkludert kniver) og masse jobber og yrkestrening. Det er til og med et innspillingsstudio. Så uansett hva de gjør, så virker det, heter det fra Byrne.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Albumet American Utopia slippes 9. mars, i følge med en omfattende turnering – blant annet til Roskilde i juli. Da får publikum høre sangene som følger opp Cheerful-prosjektet hans. Ifølge Byrne forsøker de å beskrive verdenen vi lever i nå, med vår lengsel, frustrasjon, frykt og håp for hva den kunne vært - og hva som er mulig.

— Det er en lengsel etter muligheter, noe jeg føler at disse sangene berører.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Script i Oslo Spektrum.


(©NTB)

ANNONCE