Nyhet

— Vi trenger ikke bevise noe

GAFFA.no - alt om musikk.

Benny Andersson sier til BBC at ABBA ikke «trenger å bevise noe» når de er klare med to nye sanger - mer enn tre tiår siden sist.

— Jeg føler ikke at vi må tenke «å, hva om det låt bedre før». Kanskje gjorde det det, men det kan vi ikke bry oss om. Vi gjør det fordi vi synes det var en fin ting å gjøre, sier Andersson til BBC.

Han og Björn Ulvaeus dukket opp sammen med Tim Rice på «Chess»-premiere i London, og fikk mange spørsmål om det nye materialet som er i vente før jul i en ny ABBA-dokumentar.


LES OGSÅ: David Crosby på norgesturné.

Det var under de to ABBA-karenes arbeid med serien, som byr på såkalte «abbatarer», digitaliserte utgaver av kvartetten, at inspirasjonen til å skrive nytt meldte seg.

— Vi sa «hm, kanskje vi skal prøve å skrive noen nye sanger, og spørre damene om de vil komme hit og synge?". Og de svarte «ja, gjerne». Så det var bare ren glede, sier Andersson.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Nyheten ble kjent i forrige uke – og skapte overskrifter verden over. Men Andersson er nedpå om det hele, og sier til BBCs reporter:


— Vi hadde stor glede av det. Vi får se. Håper du liker dem. En av sangene er slik vi ville skrevet den for i dag. Den andre kunne vi laget i 1972.

LES OGSÅ: Nobelprisen i litteratur blir ikke delt ut i år.

De to nye sangene er innspilt, med vokal og alt. Men de er ikke mikset foreløpig, fortalte han videre. På spørsmål om de «høres ut som ABBA», lød svaret til BBC:


— Med én gang Frida og Agnetha begynner å synge, høres det ut som ABBA.

(©NTB)

ANNONCE