Nyhet

Svartmetallpionerer gjør comeback med iskulde i sommervarmen

GAFFA.no - alt om musikk.

Immortal har for lengst fått legendestatus. Nå rører de på seg igjen – nesten ni år etter forrige musikalske livstegn i albumformat.

Fredag kommer singelen Northern Chaos Gods, som er tittellåten fra et nytt album som er i vente i juli. Og mens vårsolen stråler over Norge, kan lytterne bli med Immortal til riket Blashyrkh – som blackmetalveteranene fortsetter sin skildring av.

— En reise gjennom Blashyrkh der mørke og kulde dominerer. Vi er dedikert til Immortal, vår musikalske fortid, fremtid og fansen, lyder det fra Immortals Horgh og Demonaz.


LES OGSÅ: Norsk artist tiltalt for fyllekjøring.

De sier til NTB at det kommende albumet er et viktig et, både for dem selv og fansen.

Northern Chaos Gods er et konseptalbum. Det er et av våre mest komplette album noensinne. Grimt, mørkt, kaldt og tidløst. Det er slik vi vil det skal låte, sier de to som i dag utgjør Immortal – etter medlemsavgang og rettighetsstrid om bandnavnet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Ifølge pressemeldingen har Immortal igjen hatt sterkt fokus på å lage musikk «med minst mulig påvirkning fra andre og full fokus på sin egen musikalske arv». Demonaz er den som har manet frem Blashyrk i bandets tekster. I 2009, forrige gang portene til riket ble åpnet på plate, sa han til NTB:


— Jeg stenger alt ute når jeg skriver. Jeg må ut i naturen for inspirasjon.

LES OGSÅ: DN: Beyoncé og Kanye Wests lyttertall manipulert i Tidal.

6. juli er datoen for albumslippet av Northern Chaos Gods, og det byr på åtte nye låter og 45 minutter med det som plateselskapet Nuclear Blast karakteriserer som «høyt tempo, isnende kulde og aggressiv låtskriving i ekte Immortal-stil».


Etter en lyttesession for inviterte musikkanmeldere, har disse kvittert med karakteristikker av den forestående langspilleren som: «Et majestetisk comeback» (Scream), «Immortal viser seg enda litt mer udødelig» (Rock Tribune), «Old school i ånden, forbundet til hele bandets historie. Briljant og brutalt» (Metallion).

(©NTB)

ANNONCE