Nyhet

Kontroversiell politisk rapper inntar Oslo

Berømmelsen har selvfølgelig ikke kommet uten kontroverser.

Midt i mellom Nasjonalgalleriet og Aker Brygge ligger den urbane utescenen 3KT hvor nyskapningen Blockparty vil finne sted fredag 9. september.

Allerede det første året har den intime hiphop-festivalen interessante navn fra USA på plakaten. Fredag spiller blant annet Immortal Technique, kjent for å spytte de mest nådeløse og venstreradikale linjene på markedet.

Viktig for norsk politisk rap 
Rapperen er tilbake i Oslo syv år etter han spilte på John Dee.
Felipe Coronel, som han egentlig heter, er kanskje like mye en politisk aktivist som musiker. Han debuterte i 2001 med albumet Revolutionary vol. 1 som fikk mye oppmerksomhet grunnet sprengstoffet i tekstene, hvor absolutt ingenting legges i mellom.

Med oppfølgeren Revolutionary vol. 2 fikk han sitt store gjennombrudd og fikk innflytelse i Norge blant annet gjennom gruppen Gatas Parlament. Sammen gjorde de også låten «Boikott Israel». 


Knyttet til konspiratorisk miljøer
Immortal Technique har holdt det gående siden den gang, men har falt mer inn i undergrunnen. Flere av tekstene har også vært under kritikk for å ha homofobisk innhold og flere perspektiver knyttet til konspiratoriske miljøer. Immortal Technique har blant annet også vært en vaksineskeptiker og flere ganger stilt opp i intervjuer med den omstridte russiske kanalen Russia Today. 

I tillegg til Immortal Technique spiller amerikanske Chino XL, Swave Sevah, Blokk til Blokk og det norske raptalentet Køber under den nye hiphop-festivalen. 

ANNONCE