Nyhet

Slik bidro Prince til lydbildet på «Dirty Computer»

GAFFA.no - alt om musikk.

Janelle Monáe åpner opp i nytt intervju med Beats 1.

Fredag i forrige uke slapp Monáe albumet Dirty Computer som har fått mye god omtale i musikkpressen verden over. Her i GAFFA ble albumet anmeldt til fire stjerner av Eskil O. Vestre, som til tross for et positivt inntrykk mente materialet ikke helt levde opp til hennes tidligere bragder.

Dirty Computer kunne by på gjester som The Beach Boys-geniet Brian Wilson, Grimes og Pharrell, men også legendariske Prince, som gikk bort i april 2016, hadde en finger med i albumet.


LES OGSÅ: Hevder Beyoncé tar med Destiny's Child på turné.

I et nytt intervju med Beats 1s Ebro Darden sier Monáe at Prince har vært som «en ledestjerne» under arbeidet med albumet.

— Det er bare én Prince, og det vil aldri komme noen andre. Jeg hadde muligheten til å bli inspirert av Prince, i likhet med resten av verden, mens jeg vokste opp. Faktisk pleide jeg å være livredd for Prince. Jeg kunne ikke se videoene hans. Jeg hadde et drøm der han jaget meg rundt iført en lilla dress, forklarte hun blant annet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hun la til:


— Det er noe med å se en svart mann. Jeg har aldri sett en svart mann uttrykke seg på den måten, og det skremte meg. Man fikk intrykk av at han var en «free ass motherfucker».

LES OGSÅ: Spontanaborterte på scenen.

Janelle Monáe har i flere intervjuer rundt lanseringen av albumet snakket om Prince-inspirasjonen - og spesielt førstesingelen Make Me Feel ga åpenbare nikk til den avdøde legenden.


ANNONCE