Nyhet

Dette er de nominerte til «artistenes egen pris»

GAFFA.no - alt om musikk.

«Morsomt og krevende» heter det om utvelgelsen av årets fem nominerte til Bendiksenprisen, som er artistenes egen pris.

Susanne Sundfør, som er rene veteranen å regne, skal kappes med nykommerne Sassy 009 (bildet), som tidligere i vår stakk av med Stjerneskuddprisen under by: Larm.

Elektronikatrioen Sassy 009 består av Johanna Scheie Orellana, Sunniva Lindgaard og Teodora Georgijevic, og var dessuten nominert til Spellemann for debut-EP-en Do You Mind. Her i GAFFA ble den anmeldt til fem av seks stjerner under overskriften «Så det er sånn vellykket klubbmusikk høres ut».


LES OGSÅ: Lanserer nyoppusset konsertscene i Oslo.

På herrelaget som er nominert finner man dessuten bandet Ulver, som kaller musikken sin for «sjangerstreif for alle sansene» og utkom med albumet The Assassination Of Julius Caesar i fjor til sterk mottagelse. Vår anmelder mente bandet aldri hadde laget noe så melodisk og lett tilgjengelig.

Sterke kandidater


Erlend Ropstad slapp sjettealbumet Alt som har hendt i fjor, og det er mye – han har blitt en rekke ganger Spellemannominert. Også multiinstrumentalisten og jazzmusikeren Ola Kvernberg er på listen over nominerte til Bendiksenprisen etter sin kritikerroste utgivelse Steamdome.

Artikkelen fortsetter under videoen.


— Alle er sterke og verdige kandidater til Bendiksenprisen 2018, sier styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen.

LES OGSÅ: Tradisjonsrikt festspill åpnet i går.

Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og deles ifølge pressemeldingen ut til «en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist». Det skjer 12. juni, og bak står GramArt, som er landets største interesseorganisasjon for artister.


(©NTB)

ANNONCE