Nyhet

Det allerede legendariske stupetårnet gjøres om til konsertscene i august

GAFFA.no - alt om musikk.

Mari Boine tror Stupetårnet i Hamar kan føye seg inn på episke steder der hun har holdt konsert.

Under Festspillene i Elverum er hun nemlig tredje artist ut som prøver seg på soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen.

LES OGSÅ: Nye politianmeldelser mot Tidal.


Da etterfølger Boine førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt».

Tror det kan bli spesielt

I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet. I år er det Boine, som lover å ta med både gamle og nye sanger – blant annet de engelskspråklige poplåtene viet kvinner fra i fjor.


— Stupetårnet er jo viden kjent, av flere grunner, har jeg skjønt, og hele Norge har fulgt med på den episke prosessen. Jeg må si at jeg er veldig nysgjerrig på dette Stupetårnet alle snakker om! lyder det fra Boine, som tidligere har prøvd seg med konserter på Keiservarden utenfor Bodø og oppe i Dolomittene i Italia – også det en soloppgangskonsert.

LES OGSÅ: Live Nation med viktig initiativ.

— Det ble magi! sier Mari Boine, som tror det kan bli spesielt.


— En konsert i spektakulære rammer blir noe helt spesielt, det kan jeg love. Både bandet, jeg, og publikum tar inn omgivelsene, som gjør noe med sansene våre og gir en helt egen opplevelse.

(©NTB)

ANNONCE