Nyhet

Piknik I Parken: Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på festivalen

GAFFA.no - alt om musikk.

Endelig er det duket for Piknik I Parken. Her er fem artister GAFFA-redaksjonen mener du bør få med deg. 

Fredag, lørdag og søndag denne uka blir Vigelandsparken på Frogner omgjort til festival, med artister som Travis, indierockheltene Phoenix, danske Mew og Susanne Sundfør på programmet. 

I tillegg til de store navnene på plakaten, finnes det andre skatter å få med seg under tredagersfestivalen. GAFFA.no har gått gjennom programmet og plukket fem artister vi mener man ikke bør være foruten i festivalens idylliske omgivelser.


Blant dem er noen kjente og kjære, andre internasjonale nykomlinger.

LES OGSÅ: Nick Cave på Bergenfest - Himmelsk magi.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


Avdempet funk på plate, et orkester live?

Hvem: Rhye
Hvor: Vigeland
Når: Lørdag 16. juni, klokken 17:30
Hvorfor: Rhye var i utgangspunktet en dansk-canadisk duo, men i dag er det bare canadieren Mike Milosh' som skriver og turnerer med r&b-prosjektet. Som duo ble debutalbumet Woman utgitt til gode kritikker, i fjor kom oppfølgeren med bare Milosh bak rattet: Blood, heter albumet, en suggererende intimreise gjennom avdempede rytmer og forsiktige, men skjønne harmonier i soul-funk-land. Tidligere har Rhye turnert med samme fremtoning som på plate, men nå er saken annerledes: Etter hva vi har hørt mutererer låtene fra Blood-albumet til utovervendt funk med stor spilleglede og nerve når Rhye opptrer live. Man kunne gjerne tenkt at Rhye skulle sitte som en introvert melankoliker på scenen, men mye tyder på at det snarere blir et helt orkester!


Anbefalt av Geir Magne Staurland

Wonky funk fra øst-London


Hvem: Nao
Hvor: Triangel
Når: Fredag 15. juni, klokken 20:45
Hvorfor: «Wonky funk» er en term Nao selv har funnet opp. Wonky stammer fra Storbritannia og er elektronisk musikk kjent for ustabile beats og basslinjer. Rare pitch-bends og mye bruk av delay. Nao kombinerer dette med en nydelig soul-vokal som virkelig gjør sounden til sin egen. For albumet hennes For All We Know ble hun Brits-nominert til beste britiske kvinnelige soloartist i 2016. Stemmen hennes vekker assosiasjoner til en Macy Gray og med beina godt plassert den alternative r&b-sjangeren blir det spennende å høre hva hun gjør på Piknik I Parken. Sjekk spesielt ut låtene Trophy, Bad Blood og den nye singelen Another Lifetime

Anbefalt av Peder Ebbesen

Ny britisk folk: G-folk

Hvem: Hak Baker
Hvor: Borggården
Når: Søndag 17. juni, klokken 19:15
Hvorfor: Hak Bakers liv har vært trøblete etter han som 14-åring gjorde suksess som en del av kollektivet Bomb Squad. Etter en bratt nedoverbakke er han nå tilbake, vital og ærlig som aldri før, og på egne ben. I dag lager han musikk med en autentisk aura over seg; en musikk som virkelig utfordrer hva britisk folk – med dens lange tradisjon – kan være. Er ikke det en skjønn tanke? G-folk kaller Hak Baker sin egen musikk, og viser bare ved navnet den merkelige tilnærmingen som gjør at han forlenger den britiske folk-tradisjonen i en helt ny retning, med hans kassegitar og vokal, fra dypet av øst-London. 


Anbefalt av Geir Magne Staurland


Nattasanger for voksne

Hvem: Jakob Ogawa
Hvor: Triangel
Når: Lørdag 16. juni, klokken 16:15
Hvorfor: Jakob Ogawa er så grenseløst behagelig å høre på. Popmusikk fra soverommet. Musikk som spilles i bakgrunnen når noen ligger sammen for første gang i en Arthaus-film. Lo-fi som fy og drømmende musikk som er utmerket produsert. Jeg ser ingen grunn til å ikke være opprømt over å få se han spille på Piknik I Parken. Interessant blir det å se om Ogawa klarer å formidle soveromsintimiteten til store grønne plener og plastbeger-poder i publikum. Gjør dere rede for å ha det behagelig.


Anbefalt av Peder Ebbesen

Artisten man ikke kommer utenom


Hvem: Susanne Sundfør
Hvor: Vigeland
Når: Fredag 15. juni, klokken 21:30
Hvorfor: Blir det for forutsigbart å anbefale Susanne Sundfør? Det kan hende, men er det ikke helt uungåelig også? Ville det ikke vært tåpelig å ikke nevne elefanten i rommet? Alle gleder seg til Susanne Sundfør, simpelthen fordi hun er et unikum i norsk pophistorie, og bare fortsetter å være det. 

Anbefalt av Geir Magne Staurland

LES OGSÅ: Musikken i fokus i ny Marvel-sesong.


Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE