Nyhet

Nick Cave overrasket fansen i London

GAFFA.no - alt om musikk.

Kan vi håpe på en reprise under Bergenfest neste uke?

Da Nick Cave, som gjør sin eneste konsert i Norge denne sommeren sammen med The Bad Seeds under Bergenfest onsdag 13. juni, gjestet London-festivalen All Points East i helgen, hadde han et virkelig stort ess i ermet. Uten forvarsel introduserte han nemlig den australske popstjernen Kylie Minogue til scenen, og sammen fremførte de to artistene Where The Wild Roses Grow.

Låta var den første singelen ut fra Caves 1996-album Murder Ballads, og ble sluppet høsten før.


LES OGSÅ: Hun reddet Greni lørdag kveld.

Publikum ble ifølge NME forståelig nok elleville over den store overraskelsen. Se et mobilopptak fra opptredenen nedenfor.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Nick Cave & The Bad Seeds har ellers et solid live-rykte - med eller uten Kylie som sist fremførte duetten med Cave tilbake i 2013. Den utsolgte konserten i Oslo Spektrum i fjor høst ble belønnet med seks av seks stjerner av vår anmelder Geir Magne Staurland. Han skrev blant annet følgende:


«Han er 60 år. Men Norge har aldri – skal jeg tro overhørte samtaler fra eldre travere – sett ham bedre. Jeg finner liten eller ingen grunn til å tvile på det de sier. Ikke gjennom noen av de nevnte låtene, og heller ikke gjennom nyere låter som Jubilee Street og kanskje kveldens aller beste og monstrøse låt Higgs Boson Blues fra albumet Push The Sky fra 2013, når Nick Cave lar lyset smått slippe inn døren.»

Og videre:

«Men det viktigste er ennå ikke sagt. Jo visst har jeg rotet i setlistens rekkefølge i denne anmeldelsen, men det er kun fordi det viktigste må komme sist. Det makeløse med denne konserten er nemlig hvordan Nick Cave klarer å gå sømløst fra å være djevelens svovelfylte formidler i det ene øyeblikket, til å i det neste trekke oss ned til hans Skeleton Tree, hvor Oslo Spektrum og Nick Cave deler det å være på et nullpunkt som menneske. 


Det kommer syv låter fra fjorårets Skeleton Tree, og de er alle hjerteskjærende. 

De er viktige.»

LES OGSÅ: Simone slutter i D'Sound.


Bergenfest går av stabelen tirsdag 12. juni til lørdag 16. juni, og kan i tillegg til Nick Cave & The Bad Seeds skilte med navn som Queens Of The Stone Age, Phoenix, Father John Misty, Gabrielle, Sigrid og James Bay på programmet.

Billetter finner du via Ticketmaster.

ANNONCE