Nyhet

Avviser voldtektsanklage

GAFFA.no - alt om musikk.

En anonym Twitter-bruker anklaget Tool- og A Perfect Circle-frontmann Maynard James Keenan for voldtekt denne uka. Keenan kaller det hele «falske anklager» og «ødeleggende klikkagn».

Anklagene kom fra Twitter-brukeren @IWas17HeWas36 som gjennom en rekke innlegg på mikrobloggetjenesten la frem sin historie om hvordan rockestjernen, som nylig spilte i Oslo Spektrum med A Perfect Circle, voldtok henne da hun var 17 år gammel (og han var 36) og smittet henne med en seksuelt overførbar sykdom.

Innleggene har skapt overskrifter hos en rekke store musikknettsteder som Consequence Of Sound og NME.


LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

«Jeg måtte fortelle min historie anonymt fordi jeg prøve å fortelle det fra min ekte konto og kunne ikke navngi ham direkte på grunn av frykten, så jeg slettet innleggene», skriver den anonyme brukeren innledningsvis.

Videre følger historien om hvordan hun som 17-åring dro på konsert med Nine Inch Nails og Tool sammen med kjæresten sin i 2000 - og endte opp med Keenan backstage.


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Keenan har nå gått ut med et svar på de alvorlige anklagene via sin egen Twitter-konto. Der skriver han blant annet at anklagene er falske, og at de «kun skader #MeToo-bevegelsen». Han går også kraftig ut mot musikknettstedene som har omtalt anklagene og ber dem «skamme seg» over å «videreføre ødeleggende klikkagn».

LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.

Ingen av bandene Maynard James Keenan er involvert i har kommet med noen offisielle uttalelser, og Keenan har selv ikke kommet med noen videre kommentar.


ANNONCE