Nyhet

Gitareffekten «Pussy Melter» trekkes tilbake etter sexisme-kritikk

GAFFA.no - alt om musikk.

Japanese Breakfast, Braids med flere kritiserte gitareffekten ved navn «Pussy Melter». Det danske firmaet bak, TC Electronic, har nå fjernet Steel Panther-samarbeidet fra sin app og hjemmeside.

Steel Panther (bildet) har skapt storm i sosiale medier etter å ha inngått et samarbeid med en dansk effektpedalprodusent og skapt en gitareffekt som har blitt beskrevet som «sexistisk». Los Angeles-gruppens gitarist Satchel har slått seg sammen med den Aarhus-baserte gitareffektprodusenten TC Electronic for lage effekten "Pussy Melter".

I en beskrivelse på selskapet nettsider het det: «Da vi møtte med Steel Panthers ydmyke gitarist hadde han kun en betingelse: At tonen var like våt som damene på første rad».


LES OGSÅ: Twenty One Pilots inntar Telenor Arena.

Men effekten ble møtt med kritikere som har omtalt den som «sexistisk». Den amerikanske gitaristen Jessica Fennelly krevde at TC Electronic fjerner produktet hun beskriver som «støtende» og «åpenbart sexistisk», ifølge NME.

Også bandet Braids var meget kritiske på Twitter og støttet opp om en underskriftskampanje mot TC Electronics.


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Som svar til Braids skrev artisten Japanese Breakfast at «this is f*cking disgusting» (dette er j*vlig kvalmende). Andre så igjen effekten som et humoristisk ledd i Steel Panthers velkjente parodi på 80-tallets hårmetall-scene.

LES OGSÅ: Bruno Mars-konsert stoppet grunnet brannfare.

Ifølge MusicRadar.com har TC Electronic kommet med en beklagelse etter reaksjonene som har kommet. Der heter det at det aldri var selskapets intensjon å fornærme noen, men at de innser at effekten var upassende og at den nå vil fjernes fra deres sortiment.


ANNONCE