Nyhet

2013: GAFFAs favoritter - internasjonalt

De utenlandske albumene som tok oss med storm.

James Blake - Overgrown

James Blake ble rost opp i skyene for hans selvtitulerte debutplate. Andreskiven Overgrown er en mer sammensatt samling låter, men like fullt genialt. Les GAFFAs anmeldelse her


Daft Punk - Random Access Memories

I år har det vært umulig å gå inn i en butikk, utested...nei, overalt! uten å høre Get Lucky. Daft Punks hyllest til discoens storhetstid er rett og slett mesterlig. 


 Charli XCX - True Romance

Charlie XCX stod bak en av fjorårets største hits, I Love It av Icona Pop. I år har hun levert et popalbum av høy klasse, litt takket være Gold Panda, litt takket være hype, men mest av alt for hennes sans for alt som er catchy. Oppfølgeren kan bli enorm. 


 

Arcade Fire - Reflektor


Arcade Fires fjerde studioalbum har stadfestet posisjonen deres som indiemusikkens store helter. Reflektor fikk fem av seks stjerner av GAFFA. Les anmeldelsen her.  

 

Janelle Monae -  The Electric Lady

The Electric Lady består av fjerde og femte suite i Janelle Monaes Metropolis-serie. Platen gjestes av blant andre Prince, Miguel og Erykah Badu, og har vel fortjent blitt hyllet av musikkpressen verden over. 


Kanye West - Yeezus

Kanye West mangler ikke akkurat selvtillitt, noe mange vil påstå han har god grunn til. Yeezus er et tilskudd til en allerede svært sterk back-katalog. 


 


Arctic Monkeys - AM

AM er Arctic Monkeys femte studioalbum. Sheffield-guttas sexy nattplate er blitt omtalt som deres beste på flere år.  


Haim - Days Are Gone

Haim-søstrene sjarmeste GAFFA i senk på Øya i år. Days Are Gone er en av årets desidert sterkeste popdebuter.


 

Savages - Silence Yourself


Post-punk-bandet Savages har også gjort en knalldebut i år. Silence Yourself har fått skryt verden over. Er det starten på en ny britisk rockeæra? Les GAFFAs anmeldelse av platen her

 

Agnes Obel - Aventine

Aventine er Agnes Obels andre studioalbum. GAFFA ga den danske kammerpopperen full pott. Les anmeldelsen her


 


CHVRCHES - The Bones Of What You Believe

Ååååå så mye hype da. CHVRCHES er et av årets mest omtalte band, men The Bones Of What You Believe er like fullt synthpop på sitt herligste


 

Lorde - Pure Heroine


Lorde har tatt verden med storm. 17-åringen er nominert til fire Grammys, som blant andre årets plate. Les GAFFAs glitrende anmeldelse av debutplata her

Braids - Flourish // PerishÅ stikke seg ut i en jungelen av blogtronica i en tid hvor sjangeren har nådd nye høyder (til dømes MS MR og ikke minst Purity Rings Shrines fra i fjor) er ikke enkelt, men de candadiske drømmepopperne gjorde det med et av årets mest hipsterete album. 

ANNONCE