Nyhet

Tones tårer trillet da Silya tolket låten hennes

GAFFA.no - alt om musikk.

Tone Damli synes det var verre å tolke andres låter – enn selv å bli tolket.

— Å bli tolket syntes jeg bare var utrolig stas, ingen nerver, bare ren glede. Å tolke de andre sine låter syntes jeg var nervepirrende og litt skummelt. Skummelt fordi vedkommende sitter rett foran deg når du opptrer, og nervepirrende fordi man ønsker at de skal like min tolkning og tenke at jeg har behandlet låten deres med respekt, sier Tone Damli til NTB.

Hun er blant artistene som TV-seerne kan følge i nyeste runde med «Hver gang vi møtes», som har premiere lørdag som kommer.


LES OGSÅ: — Ville heller startet band med tre venninner i dag.

Resten av artistknippet er Christel Alsos, Claudia Scott, Hans Petter Aaserud, Silya Nymoen, Tor Endresen og Tshawe Baqwa. Tone karakteriserer dem «som en liten gjeng på leirskole».

— Det man merket ganske fort under oppholdet var at alle ønsket hverandre godt og alle heiet på hverandre, sier hun.


Gråt og gråt 

Høydepunktet var det å høre de andre artistenes tolkninger av låtene hennes, medgir Tone Damli.

— Jeg ble både stolt og ydmyk, sier hun, og trekker særlig fram én av artistkollegenes versjon.


LES OGSÅ: Annonserer eksklusiv festivalopptreden i Norge denne sommeren.

— Silya sin tolkning av min låt satte virkelig spor. Det var sterkt å se hvordan min låt hadde nådd fram til henne, og hvilke følelser det satte i sving både hos henne, meg og flere rundt bordet. Tårene trillet, skildrer Tone, og legger til:

— Tårene trillet riktignok mye hos meg! Jeg griner mye, medgir hun.


Claudias historie rørte 

Det trillet flere tårer da Tone Damli selv skulle opptre på Claudias dag.

— Hun fortalte om forholdet til pappaen sin, og at han for ikke så lenge siden gikk bort. Låten jeg da sang rett etterpå ble heftig for meg.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Årets «Hver gang vi møtes»-artister: Tor Endresen (f.v.), Hans Petter Aaserud, Claudia Scott, Christel Alsos, Silya Nymoen, Tone Damli og Tshawe Baqwa. FOTO: Håvard Solem/TV 2/NTB Scanpix.


Tone Damli sier til NTB at hun ble kjempeglad over å bli spurt om å delta i «Hver gang vi møtes».

— Jeg har sett mange sesonger, og synes det er et av de fineste programmene som går på norsk TV. I tillegg er det godt at det ikke er utstemming! Det var skrekkblandet fryd da jeg takket ja, men jeg er vanvittig glad for at jeg endte opp med å være med. En opplevelse for livet, kanskje det kjekkeste jeg har vært med på, sier hun åpent.

Silya overrasket


Tone Damli snakker varmt om de andre deltakerne, og sier:

— Det er nesten litt rart at man kan bli så gode venner på så kort tid, men når man deler så mye med hverandre blir man og fort glad i hverandre.

LES OGSÅ: Hyller blodfansen.


På spørsmål om det var noe eller noen som overrasket, lyder svaret:

— Silya var kanskje den som overrasket meg mest, da jeg trodde vi var ganske ulike. Når det kom til stykket, viste det seg at vi var mer like enn man skulle tro, og vi hadde det så morsomt sammen. Jeg lo meg gjennom hver dag med henne – et levende teater som sprer så mye glede og sprell.

Har dere beholdt kontakten etter innspillingen?


— Vi har hatt kontakt alle sammen, via en Facebook-gruppe vi har laget, men jeg har ikke fått sjansen til å møte noen – dessverre. Alle er travle på hver sin kant. Jeg håper vi kan møtes mer i tiden som kommer.

(©NTB)

ANNONCE