Nyhet

Sparks til Bergenfest

GAFFA.no - alt om musikk.

Den legendariske brødreduoen er klar for sommerens utgave av festivalen.

Det bekrefter arrangørene av Bergenfest i en pressemelding tirsdag morgen. Ron og Russel Mael spiller på Bergenfest onsdag 13. juni som del av en omfattende verdensturné i kjølvannet av fjorårets albumutgivelse Hippopotamus.

Hippopotamus var et stjerneeksempel på hvordan Sparks hele veien makter å fornye seg og henge med i tiden uten å miste noe av særpreget eller slagkraften sin. Sjekk for eksempel ut den briljante Scandinavian Design neste gang du manøvrerer deg inn på en strømmetjeneste, skriver festivalsjef Frank Nes i en kommentar.


LES OGSÅ: Benekter å være involvert i Smiths-gjenforening.

Sparks har alltid holdt seg travelt opptatt med en eklektisk karriere og en rekke prosjekter, og for noen år siden samarbeidet duoen med Franz Ferdinand på prosjektet FFS.

Samarbeidet, som tok dem på en omfattende verdensturné, inspirerte brødrene til å ta opp tråden igjen.


— Det ga oss lysten til å jobbe på den måten igjen - med et band, spille live, fungere som det du kan kalle et tradisjonelt band. Vi ville se om vi fortsatt fikk det til. Så vi satte oss ned og skrev hele platen i fjor. Vi er skikkelig fornøyde med den, fortalte de under et intervju med GAFFA i fjor sommer.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I fjor sommer spilte Sparks på Rockefeller i Oslo. GAFFAs anmeldelse av konserten kan leses her.

LES OGSÅ: Hugh Masekela er død.

Bergenfest 2018 går av stabelen tirsdag 12. juni til lørdag 16. juni. Tidligere har store navn som Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Father John Misty og Lukas Graham blitt bekreftet til sommerens utgave av festivalen.


OPPDATERT: Sparks gjester også Rockefeller i Oslo 14. juni, melder arrangørene i FKP Scorpio i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

ANNONCE