Nyhet

Sigrid hentet hjem pris på European Border Breakers Awards

GAFFA.no – alt om musikk.

Det norske stjerneskuddet har vunnet European Border Breakers Awards (EBBA), sammen med ti andre europeiske artister.

European Border Breakers Awards, forkortet EBBA, er en prisutdeling som åpner den prestisjefylte showcase-festivalen Eurosonic Noorderslag i Groningen, Nederland. Prisen deles ut til europeiske artister som i det foregående året har hatt stor suksess utenfor sitt eget land med deres første utgivelse.

Tidligere vinnere rammer navn som Adele, Stromae, Christine And The Queens og Hozier, mens blant norske vinnere finner vi AURORA fra 2016, Todd Terje fra 2015 og Envy (senere Nico & Vinz) fra 2014.


LES OGSÅ: GAFFA-Prisen 2017: Hun er årets nykommer.

Nå er et nytt norsk navn tilføyd listen. Sigrid, som har stukket av med en stor mengde priser den siste måneden, blant annet to GAFFA-priser, er blant de elleve vinnerne av prisen.

De andre vinnerne er Youngr (Storbritannia), Alice Merton (Tyskland), Alma (Finland), Blanche (Belgia), The Blaze (Frankrike), Kristian Kostov (Bulgaria), Off Bloom (Danmark), Skott (Sverige) og MGP-vinner Salvador Sabral (Portugal). Publikumsprisen, som i fjor gikk til Dua Lipa, gikk i år til bulgarske Kristian Kostov.


Flere av disse opptrådde på EBBA 2018-prisens show onsdag kveld i Groningen, deriblant Sigrid.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Den norske popsensasjonen Sigrid vant denne uken hele to GAFFA-priser som årets norske soloartist og for å ha laget årets norske hit. Samtidig har hun også prisen BBC Sound Of The Year 2018 og årets nykommer under P3 Gull med seg i bagasjen. Nå kan hun ta med seg enda en pris.

LES OGSÅ: Humoristisk skråblikk på musikkbransjen.

— Nå har det vært mye prisutdelingsgreier i det siste! Det er så sjukt at jeg til slutt bare er blitt helt paff. Jeg er jo kjempeglad, men også helt paff, sier hun til GAFFA i forkant av utdelingsshowet.


— Jeg blir bare jo satt ut, og satt ut, og satt ut hele tiden.

— Dessuten er det veldig mange artister som jeg liker veldig godt som også har vunnet denne prisen. Spesielt Alma – hun liker jeg veldig godt. Og Off Bloom, de er kule.

Videre til Graham Norton Show


Det er med Don't Kill My Vibe hun har vunnet EBBA-prisen, da det er den som gjorde at hun breaket utenfor Norges egne grenser – på første forsøk, som prisen jo krever. 

Rett etter hun fremførte låten på live-TV, gjorde hun seg klar til å spille på Eurosonic Noorderslag som for øyeblikket fyller hele Groningen med musikk. Der spiller også det som kanskje er Europas aller største hype akkurat nå, samt hele ti norske artister

LES OGSÅ: Publikumsfavoritt til Bergensfest.


— Nå er det først dette EBBA-showet, så er det en liten time mellom det og neste show på Eurosonic Noorderslag. Jeg håper jeg kan få inn en liten time med The Sims innimellom der, kanskje, sier hun lattermildt og refererer til sin egen Instagram-konto, hvor hun leit meddeler at en av hennes Simmer gikk av med døden.

Deretter skal hun rett videre til «Graham Norton Show», intet ringere. Og der, i sofaen, venter både skuespiller Helen Mirren, Jamie Dornan fra «Fifty Shades Of Grey» og Liam Neeson.

ANNONCE