Nyhet

Saksøker Lana Del Rey - men har Radiohead sitt på det rene?

GAFFA.no - alt om musikk.

Radiohead ble i sin tid også beskyldt for plagiat.

I går kunne vi melde om at Lana Del Rey hadde gått ut på Twitter og bekreftet ryktene om at Radiohead (bildet) nå hadde gått til søksmål mot henne på bakgrunn av at det britiske bandet mener den amerikanske popstjernen har plagiert deres hit Creep i fjorårets låt Get Free.

Låta var å finne på hennes siste album Lust For Life, som for øvrig ble tildelt fire stjerner i GAFFAs anmeldelse.


LES OGSÅ: Radiohead saksøker Lana Del Rey.

Via Twitter meddelte Del Rey at de to partene hadde forsøkt å komme til enighet, og at hun også hadde tilbudt Radiohead 40% av inntektene fra låta.

Bandet krever dog ifølge henne 100% av inntektene, og hun kunne også melde om at advokatene til bandet ikke ville gi seg i saken. Som et resultat av dette vil saken bli løst i retten.


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Flere GAFFA-lesere har likevel påpekt at Radiohead ikke har alt sitt på det rene i denne saken. Mange har nemlig funnet frem til at det britiske bandet i sin tid også ble beskyldt for plagiat nettopp på Creep. Låtskriverne Albert Hammond og Mike Hazlewood mente at bandet hadde stjålet deler av The Hollies-låta The Air That I Breathe.

Det hele endte med at Hammond (som for øvrig er faren til Albert Hammond Jr fra The Strokes) og nå avdøde Hazlewood ble kreditert som låtskrivere og mottok en prosentdel av inntektene fra låta.

LES OGSÅ: Raser mot arrangørene av populær festival.


sin egen nettside skriver Albert Hammond at Radiohead den gang innrømmet tyveriet, og at siden de «var ærlige om det» ikke ble saksøkt for alle inntektene Creep i sin tid genererte.

ANNONCE