Nyhet

Radioheads utgiver med første offentlige kommentar om Lana Del Rey-saken

GAFFA.no - alt om musikk.

Det britiske bandet har ikke saksøkt den amerikanske popstjernen...enda.

Søndag kunne vi melde om at Lana Del Rey hadde gått ut på Twitter og bekreftet ryktene om at Radiohead (bildet) nå hadde gått til søksmål mot henne på bakgrunn av at Thom Yorke & co angivelig mener den amerikanske popstjernen har plagiert deres hit Creep i fjorårets låt Get Free.

Låta var å finne på hennes siste album Lust For Life, som for øvrig ble tildelt fire stjerner i GAFFAs anmeldelse.


LES OGSÅ: Radiohead saksøker Lana Del Rey.

Via Twitter meddelte Del Rey at de to partene hadde forsøkt å komme til enighet, og at hun også hadde tilbudt Radiohead 40% av inntektene fra låta.

Bandet krevde ifølge henne likevel 100% av inntektene, og hun kunne også skrive at advokatene som representerer bandet ikke ville gi seg i saken. Som et resultat av dette, uttalte artisten, ville striden nå bli løst i retten.


Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.


Under en konsert i Denver søndag snakket Del Rey også om det angivelige søksmålet fra scenen, og hvordan hun fryktet at den aktuelle låta måtte fjernes fra kommende opplag av albumet. Dette kunne NME melde tidligere denne uka.

Ifølge Pitchfork har nå Radioheads utgiver Warner/Chapell kommet med en første offentlig kommentar om saken. I en uttalelse til det amerikanske musikknettstedet sier en talsperson for utgiveren at det stemmer at representanter for de to partene har ligget i diskusjoner helt siden august 2017.

LES OGSÅ: Rockemusiker døde i tragisk ulykke.


Videre heter det at det er «helt klart» at Get Free bruker musikalske elementer som man finner i versene på Creep, og at Warner/Chapell derfor har kommet med en forespørsel om at låtskriverne bak Creep (altså Radiohead) blir anerkjent. «Et søksmål har ikke blitt anlagt, og Radiohead har ikke sagt at de kun vil godta 100% av rettighetene på Get Free», avsluttes uttalelsen.

Vi tror neppe dette blir siste ord i denne saken....

ANNONCE