Nyhet

Ny rapport: Hiphop og r&b er større enn rock i USA

GAFFA.no - alt om musikk.

Den amerikanske analysebedriften Nielsen Music har nettopp gitt ut en rapport om musikkforbruket i USA i 2017, og den rommer mye interessant informasjon. Blant annet at hiphop og r&b - som selskapet regner for å være én sjanger - for første gang er mer populært enn pop og rock.

Nielsen Music har blant annet publisert en liste over de 10 mest populære artistene i 2017 målt i både streams, nedlastinger og fysisk salg sammenlagt. Listen toppes av Drake (bildet) foran Kendrick Lamar og Ed Sheeran. På hele topp 10 finner man kun to artister som ikke lager hiphop eller r&b, nemlig Sheeran og postjernen Taylor Swift, som er å finne på en fjerdeplass.

LES OGSÅ: Gransker millionkonkurs.


Det er ikke et eneste rockenavn på topplisten - og countrymusikken, som ellers har for vane å klare seg godt i statene, er heller ikke representert.

Listen over de 10 mest populære artistene i 2017 i USA følger under.

01. Drake (hiphop/r&b)
02. Kendrick Lamar (hiphop)
03. Ed Sheeran (pop)
04. Taylor Swift (pop)
05. Future (hiphop)
06. Bruno Mars (r&b)
07. The Weeknd (r&b)
08. Post Malone (hiphop/r&b)
09. Eminem (hiphop)
10. Lil Uzi Vert (hiphop)


Artikkelen fortsetter under videoen.

Rapporten kan leses her – du må oppgi navn og mailadresse så får du den tilsendt.


Her hjemme har den norske avdelingen av musikkens internasjonale bransjeorganisasjon IFPI fortsatt ikke kommet med en tilsvarende rapport, men den pleier å komme. Og det er godt mulig at den viser en tilsvarende tendens.

LES OGSÅ: Absurd rykte før Glastonbury 2019.

ANNONCE